Sport

- Katastrofe for idretten

LOKALIDRETT: Rådmannens budsjettforslag vil legge viktige deler av lokalidretten død, frykter Drammen Idrettsråd. De mener kommunen bryter samarbeids­avtalen som ble inngått i april.

Konnerud IL kunne fylt en hel hall til bare med håndball. Nå må barn og foreldre pendle til Drammenshallen, Gulskogen og Skoger for å trene. Likevel er en utvidelse av Konnerudhallen ikke nevnt i rådmannens forslag til økonomiplan for 2015-18.

- Vi hadde jo håpet at både hall og kunstisbane var med, sier daglig leder i Konnerud IL, Karianne Hajum.

Hun mener det er viktig for barn og unge å ha aktivitetstilbud i sitt eget nærmiljø. Konnerud er den bydelen i Drammen som har flest unge innbyggere. Hajum tror en utvidelse av hallkapasiteten kunne aktivisert også dem som ikke er med i idrettslaget.

- Vi skulle ønske vi kunne hatt et tilbud for alle. Drammen kommune skal bli best på fysisk aktivitet, men legger ikke godt nok til rette for at vi skal få det til, mener hun.

Tirsdag la rådmannen fram sitt forslag til økonomiplan. Nye flerbrukshaller til Øren, Brandengen og Fjell var blant satsingene han trakk fram. Drammen Idrettsråd (DIR) mener det ikke er noen grunn til å juble:

- De tre skolehallene er ingen nyhet, men noe bystyret vedtok i fjor. Nå forskyver rådmannen alle i minst ett år. Vi forventer at dette blir omgjort av politikerne, sier daglig leder Oddvar H. Moen.

Forventer handlekraft

DIR kritiserer også rådmannen for ikke å sette av penger til ishall, kunstisbaner på Øren og Konnerud, fotballhall på Åssiden og utvidelse av Konnerudhallen. Idrettsrådet mener at kommunen bryter flere punkter i samarbeidsavtalen, som ble inngått mellom de to i april.

- Friidrettshallen på Berskaug skulle stå ferdig i 2016 eller senest i 2017. Rådmannen legger opp til 2019. Hvis ikke politikerne sørger for å sette rådmannen på plass, er samarbeidsavtalen lagt død av kommunen selv, sier Moen.

- Rett og feil

- Vi tar idretten på alvor, sier Høyres gruppeleder Johan Baumann.

I går ettermiddag var han på vei til Sundvolden og budsjettmøte i Høyres gruppe.

- Idrettsrådet har rett på en del punkter og feil på en del punkter. Vi merker oss innspillene, men jeg kan ikke gi noen endelige svar nå, sier han.

Det eneste Baumann er helt klar på, er at friidretten skal få bane og hall på Åssiden før utbyggingen på Marienlyst starter.

- Hvis det blir aktuelt å flytte før 2019, skal det komme penger før også. Det står 100 prosent, lover Baumann.

Utsettelsen av de tre hallene har ifølge byutviklingsdirektør Bertil Horvli praktiske årsaker: - Men vi jobber så raskt vi klarer både med planlegging og grunnerverv, lover han.

- De fleste anleggene som Idrettsrådet har fokusert på, er med i langtidsbudsjettet. Vi har bare ikke funnet rom for å gjøre det så kjapt som de ønsker.

Horvli mener kommunen følger avtalen med Idrettsrådet om Marienlystprosjektet til punkt og prikke. Når det kommer inntekter fra utbyggingen, skal de brukes på friidrettsanlegg på Berskaug.

- Idretten får mulighet til å komme med innspill i høringsrunden, og forslaget skal behandles politisk, sier han.

silje.skiphamn@dagsavisen.no

Mer fra Dagsavisen