FOTO: KATRINE STRØM

Kast ikke bort et måltid!

– På facebooksiden vår er det 165 anmeldelser, og vi ligger på full score i snitt, forteller Thomas Melby, deleier i Frukt & Grønt som denne uka fikk plass i White Guide Nordic som en av 65 norske restauranter.

Lokale nyheter

Thomas Melby (43)

Tourmanager og deleier i Rekord Bar og naboen Frukt & Grønt, som denne uka fikk plass i White Guide Nordic som en av 65 norske restauranter.

Dere er i godt selskap, med Michelinstjernesteder som Maaemo og andre kjente spisesteder. Hva kan en sånn plassering gjøre for restauranten?

– Det gjør oss mer synlig for matinteresserte, og det er en god ting når vi har valgt å legge oss i en «bakgate» på Strømsø. Vi kunne gjort det enklere for oss selv ... men det er her vi har lyst til å holde til! Det hyggeligste er at det er en fin anerkjennelse for dem som jobber hver dag med å skape noe interessant på kjøkkenet, det er en klapp på skuldra til folk som har stor stolthet over det de jobber med. Jeg tror det fremdeles er mange i Drammen som er interessert i mat, men fremdeles ikke har sjekket oss ut fordi vi ikke ligger der folk flest hopper av og kikker. Vi må oppsøkes, men det har vi vært klar over hele tida. Utgiverne v White Guide må ha plukket oss opp et eller annet sted, og så sendt noen og ratet oss. En slik attest fra proffe matfolk etter et halvt års drift – vi så ikke den komme!

Hvilke tilbakemeldinger får dere?

– På facebooksiden vår er det 165 anmeldelser, og vi ligger på full score i snitt. Både kokkene og daglig leder Jon Christian Thomassen er flinke til å spørre og få tilbakemeldinger, og ikke bare satse på at alt er greit og sende folk av gårde. Man må levere jevnt og samtidig utvikle seg og bytte menyer – vi er sikre på at vi skal holde på liten meny og være et supplement i byen: Vi skal være annerledes. Målet er at folk kommer og stoler på at det vi har på menyen er bra – selv om du ikke fyser på akkar eller oksekjake, så veit du at det blir digg!

Hvordan er besøksutviklingen?

– Det går bra, vi har godt besøk. Vi startet med å ha åpent onsdag til lørdag, og nå har vi lagt til tirsdag. Det er definitivt en del folk vi kjenner, men også nye fjes. Mange spiser her ganske ofte, og vi klarer å få det til å gå rundt slik vi driver nå. Så må vi fortsette å være aktuelle og levere bra.

Hva betyr mest for deg når du selv spiser på restaurant?

– Jeg liker best å gå på konseptrestauranter, der folk gjør én ting og er gode på det. Kun bra burgere eller kun vietnamesiske supper – det er veldig sjelden jeg er på steder med 60 retter på menyen. Og jeg er opptatt av å gjøre god research på forhånd, og sjekker alltid hvor hvem spiser i byene sine når jeg reiser. Er livredd for å kaste bort et måltid på noe som ikke bra – og så måtte vente på å bli sulten igjen! Det er forferdelig.

Stedene på Papirbredden får skjenke ute til 23.30 i sommer. Har dere planer om noe ute?

– Egentlig ikke. Vi vil sette opp en benkestripe utenfor, men har ikke mye areal å gå på.

Oppsummer uteliv-Drammen 2017!

– Jeg synes stedene er litt like, det kunne vært spenstigere. Samtidig begynner det å bli mange steder, og det er en fin ting. Oslofolk ser mer og mer hitover, men aller hyggeligst er det når drammensfolk driver. Jeg liker at skattekronene får bli her!

Hvilken bok har betydd mest for deg?

– «Mengele Zoo» sitter fremdeles, mange år etter at jeg leste den. I nyere tid ga Åsne Seierstads «To søstre» litt å gruble på.

Hva gjør deg lykkelig?

– God mat, og at Strømsgodset vinner.

Hvem var din barndomshelt?

– Det må være Albert Åberg og Lee Sharpe, gammel Manchester United-spiller.

Hva ville du gått i demonstrasjonstog mot?

– Rasisme.

Er det noe du angrer på?

– Nei, tror egentlig ikke det.

Hva gjør du når du skeier ut?

– Da tar jeg på meg pensko.

Hvem ville du helst stått fast i heisen med?

– Odd Johnsen. Hva han driver med nå lenger? Han jobber og er ute og fisker.