Den døde ble funnet i Gjetergata, like ved Drammen Tinghus. FOTO: ERLEND AAS/NTB SCANPIX

Kan ha falt fra balkong

DRAMMEN: Politiet tror nå at mannen som ble funnet død i Gjetergata søndag omkom på grunn av en ulykke.

- Nå heller vi nok mot at dette dødsfallet skyldes en ulykke, ja. Alle spor og undersøkelser som er foretatt så langt, tyder på at dette skyldes et fall, sa jourhavende jurist Jarle Vist, hos Søndre Buskerud politidistrikt, til Dagsavisen Fremtiden i går ettermiddag.

- Mener dere at han har falt fra en av balkongene i boligblokka han ble funnet utenfor?

- Ja, det kan se slik ut, bekreftet Vist.

 

Mistenkeliggjort

Spekulasjonene omkring den omkomne mannen som ble funnet utenfor et boligkompleks i Gjetergata 20 i Drammen sentrum søndag ved 10.00-tida, har vært mange. Politiet gikk da også tidlig ut og kategoriserte dødsfallet som mistenkelig, på grunn av ytre skader på hodet og blodspor på funnstedet. De fikk heller ikke identifisert mannen før det var gått noe tid, siden han verken hadde mobil eller lommebok på seg da han ble funnet.

 

Uklare omstendigheter

Søndag ettermiddag ble det likevel klart at mannen var en 40-årig norsk statsborger fra Røyken. Politijurist Birgit Austad uttalte til VG at identifiseringen blant annet var basert på tatoveringer og andre kjennetegn. Politiet hadde på sin side avhørt mange beboere - både fra boligkomplekset og fra nabolaget, og hadde fått vite at mannen var på besøk hos noen i blokka han ble funnet ved. Mandag ettermiddag var det dog fortsatt uklart hva som egentlig skjedde i timene før han ble funnet. Det skal ha vært noen tilfeldig forbipasserende beboere fra boligkomplekset som meldte fra om den døde.

 

Avventer rapporten

- Men hvordan kan mannen ha falt ned fra en balkong, hos noen han var på besøk hos, uten at «verten» merket det og meldte fra - eller i det minste tok kontakt etter at han oppdaget politioppbudet utenfor huset? Har det vært rus inne i bildet her?

- Foreløpig er det usikkert hvorvidt dette har skjedd mens vedkommende han besøkte var våken. Sannsynligvis vil det uansett foreligge flere svar når obduksjonsrapporten er klar, sa Vist.

 

Mulig svar i kveld

- Og den kommer ikke før tidligst i kveld?

- Nei, siden han først blir obdusert i dag får vi ingen resultater før tidligst tirsdag kveld. kanskje ikke før på onsdag, avslutter Jarle Vist.

pernille.vestengen@dagsavisen.no