Kampen da alt gikk galt

FOTBALL: Ronny Deila hadde det ikke greit på benken på Ullevaal stadion. I går var det lite som stemte for Deilas menn. Vålerenga var best i det meste.

ULLEVAAL STADION (Vålerenga-Strømsgodset 3-0): Det første serietapet for sesongen måtte jo komme for Strømsgodset før eller siden. Men da det først kom i den sjette kampen, ble laget utspilt av Vålerenga. I en liten periode midtveis i første omgang satte Godset inn noen ekstra gir. Drammenserne hadde mye ball, men istedenfor å skape sjanser av overtaket ble det altfor mye trilling med ball og omstendelig spill.

Men akkurat i går hjalp det ikke for å komme à jour med hjemmelaget.

Stoppet av islending

Det var en islending som gjorde 1. mai-kvelden ekstra sur for den regjerende seriemesteren. Vålerengas målmaskin Vidar Örn Kjartansson scoret to av målene, og var også involvert i det tredje i en kamp VIF vant fortjent.

Omstendelig var ikke Vålerengas effektive spiss fra Island. Etter et frispark fra Christian Grindheim like før pause, kunne Kjartansson umarkert banke inn 1-0 fra kort hold.

Etter 72 minutter skaffet islendingen straffe etter at Adam Larsen Kwarasey kom ut, reddet Ruben Kristiansens forsøk, men bare for å felle islendingen. Noen ropte på filming, men dommer Tommy Skjerven blåste straffespark. Og det satte islendingen iskaldt i mål.

15-åring fra start

Ronny Deila lot 15-åringen Martin Ødegaard starte for Strømsgodset. Men det hjalp ikke laget at Ødegaard, sønn av tidligere SIF-spiller Hans-Erik Ødegaard, fikk spille hele kampen på nasjonalarenaen.

Dette ble kvelden da Vålerenga fikk en etterlengtet revansje etter tilsvarende Ullevaal-kamp i fjor, der Strømsgodset vant med de samme sifrene. Den gangen var det Øyvind Storflor, Jarl Andre Storbæk og Muhamed Keita som skapte Godset-festen og ødela for Vålerenga. I går var det fleste Godset-spillerne statister.

Øyvind Storflor ble for øvrig byttet ut med Péter Kovács midtveis, Men heller ikke tanksenter Kovacs klarte å overliste Vålerengas godt organiserte forsvarsspill.

Hadde Vålerenga vært heldigere og dyktigere i avslutningene innledningsvis av kampen, kunne Ullevaal-kvelden blitt mye mørkere for Strømsgodset. For hjemmelag hadde et hopetall med målsjanser, som etter hvert fikk trener Kjetil Rekdal til å slå hendene hardt i bakken.

Hadde sine muligheter

Men det skal selvfølgelig også sies at Strømsgodset også spilte seg til sjanser. Laget kom mer med i kampen midtveis i første omgang, men de store scoringsmulighetene var det likevel ikke. Halvtimen ut i kampen var et frispark fra Øyvind Storflor nær ved å gi scoring. Han skrudde frisparket rundt Vålerengas forsvarsmur, men en VIF-forsvarer klarte å beina ballen ut.

Et hjørnespark fra Lars Christopher Vilsvik kunne også ha skapt balanse på Ullevaal. Men pasningen headet Sætra over fra kort hold.