Julemarked inkludert skurk

Det blir virkelig fullt på Bragernes Torg i morgen. I tillegg til julemarkedets 10 boder stiller Bondens marked med 20 telt. Også kommer selveste Juleskurken.

En som i hvert fall gleder seg til juleaktivitetene på torget er Helle-Stine Høvås, sentrumsleder i Byen Vår Drammen.

18. oktober kunne hun endelig slippe nyheten om at de hadde planene klare for tidenes første virkelig julemarked på byens store torg - og dette var noe Høvås hadde drømt om lenge.

Første markedsdag var 30. november, men denne helgen fylles altså torget virkelig til randen.

Spesialskrevet utdrag

Dette blir også første gangen et halvtimeslangt, spesiallaget utdrag fra juleforestillingen «Juleskurken» vises på Torgscenen. For allerede tidlig i planleggingsfasen meldte Moberg-søstrene, som leder opphavsselskapet for familiemusikalen, seg til tjeneste i førjulstiden. De mente dette var en ypperlig sjanse til å gjøre forestillingen aktuell – også i et år da den ikke vises i Drammens Teater.

– Og dette kan du få med deg aldeles gratis – klokka to på lørdag og klokka fire på søndag. Neste sjanse blir siste helgen før jul – og da klokka fire begge dager. Dette er jo et utdrag, så alle som har sett stykket før vil kjenne seg igjen i handlingen. For alle andre er det en glimrende anledning til å få en smakebit av dette. Så kan de jo få med seg hele forestillingen i Drammens Teater neste jul, oppfordrer Høvås.

Noe for de fleste

Hun anbefaler alle en tur innom torget i helgen – enten de ønsker å se Juleskurken eller kommer for bodenes skyld.

– Her er det i hvert fall fullt mulig å finne julegavene du mangler. Blant sakene du kan finne i bodene og teltene er det for eksempel masse interiørartikler, dekorative pyntegjenstander, skinn- og lærvarer, strikkede plagg – som for eksempel de populære nordlysgenserne, naturligvis får du tak i all slags hjemmelaget julebakst, samt håndlagede produkter i tre, glass og smijern. Det er barnetøy, delikatesser – og Minoritetsrådet stiller med mer eksotiske varer som te og bakverk fra fjerne strøk, som selges til inntekt for dem som ikke har det så bra. Og er du sulten finnes det naturligvis masse godsaker – som belgiske vafler og glaserte epler. Og prisene varierer like mye som varetilbudet – det kan dreie seg om alt fra en femtilapp til godt over 2.000 kroner.

Flere sjanser

Markedsbodene holder også åpent i dag, fra 14.00 til 20.00.

Lørdag åpner markedet klokka 11.00 – da også med Bondens marked og «Juleskurken» kl. 14.00. Markedet stenger klokka 18.00.

Søndag holder markedsbodene åpent fra 13.00 til 18.00 – mens «Juleskurken» spilles klokka 16.00.

Neste gang julemarkedet åpner blir torsdag 12. desember – til og med søndag 15. desember. Denne gangen blir det Lucia-feiring, Bondens marked på lørdag – og proffe carollers (en gruppe som synger julesanger) skal sørge for julestemningen.