Annonse
Foto: Privat

Jubelkor på Union

Annonse
Lokale nyheter

Nina Marie Helgeland (55)

Kormedlem og frisør

Er med i damekoret Koriander som feirer 10-år med konsert på Union Scene på lørdag

Kan du fortelle litt om konserten?

– Vi markerer 10 år med konsert og er så heldige å ha med Tore Petterson og Gil Bonden i anledning jubileet. Det blir både sanger med de to og med oss og litt blanda, og det skal bli gull og glitter og et flott repertoar som spenner vidt. Vi starter med Brureslått fra Øre og svinger blant annet innom True colors, It´s raining men og Voi-Voi, sistnevnte med et helt spektakulært arrangement som har tatt flere år å øve inn! Vi gleder oss til å slå litt på stortromma, og lover goodie-bag og overraskelser til alle som kommer. Etter konserten dar vi i koret på Gummibaren for en fest og skal synge karaoke og kose oss.

Hva betyr det for dere at Tore Petterson og Gil Bonden er med?

– Det er veldig inspirerende å synge med så profesjonelle. Vi lærer mye, både sangteknisk og om å formidle sangen, vi ser på opptak og lærer av det også. Så har vi også hatt seminarer med Gil Bonden og med Ingeborg Soot hvor vi lærer masse. Det er veldig gøy å ha med noen med så mye breddeerfaring som Gil og Tore.

Hvorfor synger du i kor, hva er greia?

– Det blir å ha en venninnegjeng litt utenom, vi har et fellesskap som kanskje ingen andre forstår og som er veldig fint. Man kommer seg ut og opp fra sofaen, får klarert tankene og kurert hodepine. Fellesskapet og gleden over å synge, å skape noe sammen med andre gir en god følelse.

Hvor mange er dere i koret, og har du vært med hele tida?

– Vi er 30 damer og ønsker flere hjertelig velkommen. Jeg har nesten vært med helt fra starten, men det er kun én annen som har vært med hele tida. Noen slutter og noen begynner, og noen tar til å med litt «permisjon» hvis det koker litt på hjemmefronten. Men vi er en fast stamme som holder stand, sånn sett er det også lettere for nye å starte hos oss.

Dere er aktive og har holdt konserter tidligere?

– Ja, vi har vært i Oslo og Kongsberg og mange steder i Drammen. Vi tar også oppdrag og har sunget i bryllup og 50- og 70-års dager, og faktisk også i en begravelse.

Hvilken bok har betydd mest for deg?

Vi leste Anne Frank på skolen, og hennes personlige historie gjorde enormt inntrykk.

Hva gjør deg lykkelig?

– Å være sammen med tantebarna mine, musikk, sol, gode venner og å være i balanse.

Barndomshelt?

Suzi Quatro, hun var den råeste av de råe. Jeg hadde plakater på rommet mitt, av Suzi i gull skinndress og bassen nede på knea, og så var hun så kul på håret!

Apropos hår, du er frisør med enda et jubileum i år?

– Ja, salongen vår Headline er 25 år. Vi var to som startet og nå er vi fire, men vi har ikke hatt noe jubileumsfeiring – der fikk jeg noe å tenke på!

Hva gjør du når du skeier ut?

– Inviterer til store selskaper, større enn jeg klarer å gape over.

Heisen med?

– Med mamma og pappa som døde for 17 og 21 år siden. Etter hvert som jeg selv blir eldre er det så mye som dukker opp, som jeg gjerne skulle spurt om. Vi kunne stått fast lenge.

elisabeth.helgeland.wold@dagsavisen.no

 

Annonse