Annonse
Foto: Privat

Jeg var utbrent og mista jobben. Det ble en god mulighet til å tenke hva jeg ville med livet.

i

Annonse
Lokale nyheter

 

 

Kristine De Lemos (39)

Daglig leder av Kortreistkurven AS som fyller ett år i oktober

Kan du fortelle om Kortreistkurven?

– Det er gavekurver med lokalprodusert mat som jeg selger til bedrifter og til private. Jeg bor i Drammen og har foreløpig konsentrert meg om Buskerud, og prøver å bruke produsenter fra hele fylket. Målet er hårete; at Kortreistkurven skal bli en nasjonal brand, at folk etter hvert kan logge seg inn og finne sitt fylke og sin region. Jeg setter sammen matkurven og finner mat fra forskjellige produsenter. Man kan få både ferdig-kurver eller man kan komponere sin egen. Mange vet ikke helt hva kurven de gir skal inneholde, men at mottaker er glad i spekemat eller ost eller søtt for eksempel, og så setter jeg sammen en god kurv. Foreløpig er det jeg selv som leverer ut, og det er nesten luksus å ha tid til å dra ut å møte folk. Men på sikt håper jeg å sette ut logistikken og pakkingen. Jeg tilstreber at produktene skal være naturlige og rene, og har god dialog med produsentene jeg kjøper fra.

Hvorfor startet du opp?

– Jeg er egentlig sivilingeniør fra oljebransjen. Jeg ble utbrent og mista jobben. Det ble en god mulighet til å tenke hva man vil med livet. Jeg tenkte hva elsker jeg, hva er det som gir energi? Jeg ville gjøre noe i et miljøperspektiv, noe meningsfullt, og siden jeg alltid har vært opptatt av mat og natur ble det å holde på med nettopp det. Jeg er opptatt av hva maten inneholder, at den skal være naturlig, ren, ekte og ærlig. Hvorfor ikke få inn lokalmat under pannebrasken til de som bestiller blomster og bløtkake ved festlige markeringer, tenkte jeg.

Kan du leve av dette, og hva motiverer?

– Jeg følger drømmen, og merker at trenden er med meg, selv om jeg foreløpig ikke har tjent noe. Men jeg har stor nytte av å følge Næringsforeningens gründerkurs og møter. Det har vært flere veiledninger og gründerkafeer, og jeg får masse hjelp. Spesielt Etablererveiledningens Lisbeth Torkildsen er en motivator og veldig dyktig, jeg har hatt mye igjen for å utarbeide en ordentlig forretningsplan og budsjett. Det er veldig inspirerende og helt nødvendig.

Hva er tilbakemeldingene du får fra publikum og kunder?

– Folk er fornøyde og blir overrasket over å få en kurv med gode, lokale produkter. Det er en takknemlig ting å selge. Mange har allerede startet med Kortreistkurven som standardgaver og det er gøy.

Hvilken bok har betydd mest for deg?

– Mrs Dalloway av Virginia Woolf, som jeg leste i tenårene. En litt feministisk bok som ga mange aha-opplevelser i unge år.

Hva gjør deg lykkelig?

– Å være ute i naturen, ved havet.

Hvem er din barndomshelt?

– New Kids On The Block, jeg ble hekta som 12-åring.

Hva gjør du når du skeier ut?

– Da tar jeg et glass av en god vin til hverdags, til fiskeboller eller til kjøttkaker, det er vel å skeie ut.

Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog for eller mot?

– Mot rasisme og annen type diskriminering.

Hvem ville du stått fast i heisen med?

– Med mannen min, som bor og jobber i Angola.

Annonse