Annonse
sperringer: Drammen stasjon var evakuert i drøye to timer onsdag. Håndgranaten som skapte oppstyret, viste seg å være et leketøy. BEGGE FOTO: HANNE SOFIE FREMSTAD

– Jeg hadde med en gang på følelsen at dette var noen som ville drive gjøn

«Håndgranaten» som skapte oppstyr på Drammen stasjon i går, viste seg å være en leke. Paret som er siktet for å ha plassert den der, risikerer fengselsstraff på mellom ett og tre år.

Annonse
Lokale nyheter

Drammen togstasjon var i omtrent to timer stengt for trafikk da det ble funnet en håndgranat-lignende gjenstand på en søppelkasse på en av perrongene. Stasjonen og forretningene rundt ble evakuert, og passasjerene måtte finne seg alternative transportmetoder.

Par siktet

Politiet fjernet gjenstanden litt før 15.30, og rett før kl. 16.00 var togtrafikken i gang igjen. Samme kveld ble en kvinne og en mann i henholdsvis 40- og 30-årene pågrepet, og satt i går i avhør.

– Det er for tidlig å si noe mer om motivet deres. Men det dreier seg nå om en trusselsiktelse. Det er klart det skaper frykt å plassere en sånn gjenstand på en togstasjon, sier Birgit Austad, politijurist i Søndre Buskerud politidistrikt.

Strafferammen for trusseltiltaler er på mellom ett og tre år.

Imponert over politiet

Asif Mahmood er butikksjef for Joker-butikken på Drammen stasjon. Han var ikke på jobb akkurat da evakueringen skjedde, men kom like etter.

– Jeg hadde med en gang på følelsen at dette var noen som ville drive gjøn, sier Mahmood.

Han ble med andre ord ikke redd, men lar seg heller imponere av politiets arbeid.

– Det er veldig bra at de tar det på alvor. Det at de evakuerte gjorde nok at folk følte seg trygge, sier han.

Tapte 15.000

Joker-butikken måtte holde stengt i 2.5 timer.

– Jeg anslår at vi tapte omtrent 15.000 kroner i omsetning. Det er jo litt penger, men sånt skjer. I denne situasjonen tenker jeg ikke på det i det hele tatt. Jeg er glad for at politiet opptrådte proft og sørget for at folk følte seg trygge, sier Mahmood.

Annonse