– Jeg er glad jeg ikke bryr meg om hva folk tenker

Til DT forteller du om at du lever «uteliggerlivet». Hva fikk deg til å velge den livsstilen?

– Livsstilen jeg har nå, valgte jeg da jeg fikk en voksende interesse for tur og foto. Så å betale mange tusen for en leilighet i sentrum, som jeg nesten ikke brukte, var bortkastet. Nå betaler jeg kun for bil og forsikring. Som gjør at jeg kan reise rundt, dra på turer å ta bilder. Det er ikke luksus, men mer enn godt nok for meg!

Hva fikk deg til å begynne med foto?

– Foto begynte jeg med etter de første teltturene alene. Jeg begynte å dra på teltturer midt på vinteren. Hvor fint det faktisk så ut var noe jeg ville dele!

Hva er det du egentlig jobber med?

– Før jeg flyttet med bilen opp til Lofoten så jobber jeg 4 år som lærerassistent. Nå jobber jeg med bilutleie for å ha økonomi til å reise slik jeg gjør.

Hva er det beste med jobben?

– Det beste med jobben er at jeg ikke må ha det like personlig som i min gamle jobb. Nå som jeg satser på foto er det godt å være «ferdig på jobb» når man drar ut døren! Det er noe jeg liker veldig godt.

Kan du fortelle litt om deg selv?

– Jeg er usedvanlig nøye og jeg er en perfeksjonist. Men samtidig har jeg med god samvittighet tid til å hvile og ta det med ro. Jeg lever veldig fra dag til dag når jeg reiser som dette. Jeg kan ikke huske å ha vært stresset for noe som helst på godt over et halvt år faktisk.

 

Har du noen store drømmer videre i livet?

– Min aller største drøm må nok være å få en inntekt via det jeg holder på med nå. På et eller annet vis. Kunne jeg hatt trygg og jevn inntekt der, så ville reisen min antageligvis tatt helt uante veier. Hvem vet hvilket land eller kontinent jeg hadde vært på nå om det var sånn.

Har du noen tips til de som har lyst til å drive med foto?

– Mitt tips til de som vil drive med foto er å ta mange bilder! Det spiller ingen rolle om man har et kamera til 30 000 kroner om det ligger trygt i kamerabagen hjemme. Det beste kameraet er det du har med deg. Ta med deg det store dyre, eller lille og lette. eller mobilen for den saks skyld. Ta bilder, prøv deg frem og ikke føl du må gjøre det på en spesifikk måte. Her er det ingen regler.

 

Hva gjør deg lykkelig?

– Jeg blir lykkelig av å gjøre det jeg selv ønsker. Om jeg ønsker å ta med meg telt opp på ett fjell i -20 grader, så blir jeg lykkelig. Det er ikke koselig i seg selv, men det er hva jeg ønsket i det øyeblikket. Glad jeg ikke er redd for hva andre mener om meg. Er i bunn og grunn veldig trygg på meg selv.

Hvem var din barndomshelt?

– Barndomshelten min er helt klart pappa! Bilinteresse, foto og mye annet kommer fra den fyren der.

Hva misliker du mest ved deg selv?

Noe jeg misliker, men også elsker med meg selv er at jeg ikke kan gi fra meg noe før jeg er fornøyd. Det er en super egenskap i seg selv, men man bruker plutselig mye tid på noe som kanskje ikke var så viktig til å begynne med.

Hva gjør du når du skeier ut?

– Når jeg skeier ut kjøper jeg noe. Gjerne alt for dyrt. Veldig ofte er det ting jeg har bruk for, men jeg blir fort litt blind på pris om jeg ønsker meg noe.

Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog mot?

– Jeg har aldri deltatt i noen demonstrasjonstog, og det er ikke helt meg heller. De tingene jeg brenner for putter jeg inn i hverdagen min istedenfor å brenne skikkelig for det i en dag sammen med mange andre. Jeg tar valgene jeg føler er rett selv, og står ved dem i etterkant.

Er det noe du angrer på?

– Jeg angrer på å ha gått en haug med år og følt jeg må gjøre det alle andre gjør. Følt at utdannelse, leilighet og kjæreste på det og det tidspunktet er livsviktig. Alle tre er viktig ja, men å føle man må noe fordi det er normen. Det er noe jeg skulle ønske jeg ikke brukte så mye energi på tidligere.

Hvem ville du helst stått fast i heisen med?

– I en heis ville jeg stått fast med John Mayer. Heismusikk? Er det en fyr jeg ville pratet med på ekte, så er det han.