Jazz i badstua lørdag

Har du åpnet badesesongen 2020 ennå? Hvis ikke, kan Drammen Jazzforum tonesette en minneverdig dukkert med tilhørende badstue lørdag.

For første gang i Ælvebadstuas historie inviterer de til en kulturhappening i egen «stue». Det er lørdag at de har invitert Drammen Jazzforum til å spille jazz over hi-fi-anlegget, og forumet kunne ikke annet enn å si ja til det, skriver de i invitasjonen.

Der loves også en kveld med store temperatursvingninger for kropp og sjel.

Medgründer Arve Vannebo i Ælvebadstua tror ikke det litt begrensede arealet vil by på problemer.

– Det er jo ikke mange losjerader vi har, men det er plass til tolv inne og seks ute i skifterommet. Dessuten regner vi med at folk kommer og går litt, så 15–20 kan i hvert fall få oppleve dette, sier han. Med mange års erfaring fra kulturlivet i Drammen, sier den påtroppende næringssjefen i Holmestrand til Dagsavisen Fremtiden at det kan være akkurat passe.

– Mange konserter i denne sjangeren trekker ikke mange flere enn 20 stykker – jeg har arrangert mange slike! Noen velger kanskje å dra videre ut på byen etterpå, da er jo dette en fin og rolig start, sier han.

Hvordan bærer lyden, vil det være mulig å jazze litt trygt plassert i en fluktstol på elvebredden også?

– Vi bruker anlegget inne, men døra blir jo stående mye oppe, og flere vil komme innom.

Hva er et typisk badstu-riff?

– Jeg tenker at det ligger på den softere siden, litt bossa, kanskje. Men det er jo ikke sikkert at DJ Thorbjørn er enig, han liker litt friere jazz! Han er erfaren og har blikket til å se an sitt publikum, de første har allerede kjøpt billett, opplyser Vannebo.

Badstua vil holde åpent minst til klokka 20, kanskje også litt lenger. Billetter kan forhåndsbookes på http://www.xn--lvebadstua-c6a.no/ (velg «Dropin»). Førstemann til mølla-prinsippet gjelder, og årskort gjelder ikke på dette arrangementet, opplyser Ælvebadstua.