Jakter ildsjeler til pris

Fristen for å nominere går ut denne uka.

Hvem kjenner du som gjør en inspirerende innsats for andre?

Forslå at de for en gangs skyld gjøres skikkelig stas på, da vel!

20. oktober går fristen ut for å nominere til Frivillighetsprisen, som kommunen har delt ut hvert år siden 2005. Etter formålsparagrafen skal den skal gå til en initiativrik person, lokal forening eller gruppe, som har utmerket seg med frivillig innsats, engasjement og pågangsmot til beste for den enkelte og samfunnet. Prisen skal synliggjøre frivillighetens egenverdi og samfunnsverdi gjennom å løfte fram gode eksempler på resultater av frivillig innsats.

- Det er viktig å tenke virkelig bredt her, og foreslå også blant dem som gjør en "usynlig" jobb - som likevel kan bety mye for mange. Dessuten er det full anledning til å nominere folk på nytt, dersom de ikke nådde helt opp et tidligere år, sier Sølvi Brandt Bestvold, kommunestyrerepresentant og et av jurymedlemmene for prisen gjennom flere år.

Frivillighetens bredde og mangfold både med tanke på organisasjonsform, tematikk, alder og kultur skal over tid gjenspeiles i et tilsvarende mangfold blant prisens vinnere.

Juryleder Kjell Arne Hermansen: Avhengig av gode tips

LES OGSÅ: Mer enn maiblomster og gamle damer ga Sanitetskvinnene Frivillighetsprisen 2018

Prisen kan gis på grunnlag av en persons eller lokal forening eller gruppes frivillige innsats over lengre tid eller i et tidsavgrenset prosjekt. Siden 2016 har Drammen Frivilligsentral vært koordinator og tatt seg av seg det praktiske rundt utdelingen.

Prisen deles ut i Rådhusets storstue av ordføreren i Drammen på Frivillighetens dag 5. desember.

LES OGSÅ: 700 foreninger i Drammen - mange forslag til Frivillighetspris

Fristen på innsendte kandidatforslag er 20. oktober. Send begrunnet forslag her, eller skriv brev til Drammen Frivillighetssentral, Landfalløya 78, 3023 Drammen.

 

TIDLIGERE VINNERE AV FRIVILLIGHETSPRISEN:

2018: Sanitetskvinnene

2017: Geirr Kihle  

2016: Karl-Erik Solberg

2015: Rune Harald Jahnsen

2014: Nasim Rizvi

2013: Åse Harket/ Egil Fladmark

2012: Sylvia Husemoen

2011: Bente og Trond Bardalen

2010: Arne Myhre

2009: Kaye Westeng

2008: Berit Solbraa Bay

2007: Kjell Normann Nilsen

2006: Øystein Remme

2005: Le Thi The Thao