Inviterer alle til topps i «Brunosten»

Byens nye landemerke åpner i morgen.

Fredag åpner Drammens for tida mest omtalte nye landemerke, Quality Hotel River Station på elvebredden i Doktor Hansteinsgate på Strømsø. Ordfører Tore O. Hansen klipper snora fredag klokka 12, flankert av gårdeier Bane NOR ved Sven Kruse-Jensen og hotelldirektør Anne-Margrethe Tveit.

Alle nysgjerrige oppfordres til å ta søndagsturen innom for å se hotellet, der alle rom i 13 etasje med utsikt vil stå åpent for en titt.

LES OGSÅ: Den første Holmsbu Spa-direktøren åpner konferansehotell på Drammen stasjon.

Svarer Brunost-kritikere

Hotelldirektør Anne-Margrethe Tveit er helt åpen på sitt publikumsfrieri når Dagsavisen Fremtiden får tak i henne den travle siste dagen før åpning.

Det er ikke til å legge skjul på at det også har vært en del kritikere der ute, som synes bygningen er stygg og gitt uttrykk for det underveis. Vi svarer med å invitere alle til å komme og se selv, og vi står parat for å vise hvor mye gjestene våre faktisk vil få oppleve av Drammen når de bor hos oss.

Når det gjelder tilnavnet hotellet hennes for lengst har fått på folkemunne, er hun bare positiv.

– Jeg liker «Brunosten», jeg! Og jeg kan røpe at vi har kjøpt inn en egen bok om brunost, som står klar i bokhylla på hotellet.

Saken fortsetter under bildet.

Hotelldirektør Anne-Margrethe Tveit i Comfort Hotel River Station.
Foto: Privat

Julebord-hit

Med reklameboards og måneders forberedelser kan Tveit fortelle at hotellet ligger fint i rute når det gjelder interesse også fra gjester.

– Det er fantastisk innbooket, og vi er kjempefornøyde. Vi har solgt inn veldig mange julebordhelger, og har bare såvidt noe ledig kapasitet igjen. Det morsomme er bredden i de som har ringt, fra venninegjenger til små firmaer og skoler – alt mulig. Vi har et budsjett for neste år der vi allerede har booket inn målet vi hadde satt oss på dette stadiet – nå er vi naturligvis veldig spente på hvordan det blir fremover, sier Tveit, som også har talen klar torsdag ettermiddag.

– Min rolle blir å gjøre ære på de ansatte og på byen, og så vil vi ta vare på de som kommer innom. Vi forventer et jevnt sig fra åpningen klokka 12 med ordføreren, og så fram til Carl-Henrik Nilsens kvartett spiller opp klokka 16.

Hun håper mange vil legge fredagstreffet til «Jazzy After Work», der «Norske Talenter»-crooneren altså spiller i hotellets lobby. Det tilbys også Street food-buffé fra kl. 16–20, Brasserie X er åpent fra kl. 17 og Sidespor Bar har DJ fra kl. 21.

Muligheten til å se hotellet og utsikten gjelder hele dagen fredag og også søndag.

Tror de er – eller blir – høyest

På hjemmesiden Nordicchoicehotels.com presenteres Quality Hotel River Station som at den er «Drammens høyeste bygning med 14 etasjer som forskjønner ("adorn") elvebredden og Drammens skyline».

Men en rask sjekk viser at Skistadbygget rager 15 etasjer i været, og sykehuset 14, etter byggingen av sentralblokka som stod ferdig i 1980.

Har dere deres ord i behold når dere sier dere er høyeste bygning i Drammen?

– Vel, nå tar du meg litt på senga. Vi liker å tro at vi er det! Sykehuset skal vel rives, og det andre må jeg sjekke.

På nettsiden anbefales i tillegg både attraksjoner i Drammen i gangavstand, som Aass bryggeri, landets eldste som fremdeles er i drift, og gode shoppingmuligheter og restauranter, og nærheten til tog og flytog framheves. Med 58 minutters togtur til Oslo Lufthavn Gardermoen skal det nye hotellet konkurrere om gjester i både privatmarkedet og forretnings- og konferansemarkedet.

Hotellet har 247 rom, 9 møterom, en 400 kvadratmeter stor hall, i tillegg til fasiliteter for trening og restaurant/bar.