Annonse

– Ikke dødelig vold

Det var Eddy Singh, bosatt i Lier, som døde mandag 12. juni. Foreløpig konklusjon er at Singh ble utsatt for vold etter et vorspiel, men at volden ikke var livstruende i seg selv.

Annonse
Lokale nyheter

I den foreløpige obduksjonsrapporten kommer det fram at volden 17 år gamle Eddy Singh ble utsatt for ikke kan ha vært dødsårsaken alene. Rapporten er skrevet ved Avdeling for rettsmedisinsk fag ved Oslo universitetssykehus.

Stump vold

Obduksjonsrapporten viser at Singh ble utsatt for stump vold før han døde.

– Det er ikke blitt brukt gjenstander i forbindelse med voldsutøvelsen, kun slag eller spark – om det er snakk om begge deler eller bare en av delene er foreløpig usikkert, sier påtaleansvarlig Jon Ivar Johansen ved Drammen politistasjon.

Han opplyser at det er tatt blodprøver av avdøde og at resultatene av blodprøvene skal foreligge i løpet av én til to uker.

Politiet har tidligere sagt at det ble brukt narkotika på vorspielet den kvelden Singh ble utsatt for vold, og politiet mistenker at avdøde selv skal ha vært sterkt påvirket. Blodprøveresultatene kan kaste lys over hva dette kan ha hatt å si i forbindelse med dødsfallet.

En 18-åring og en 17-åring som avdøde var på vorspiel sammen med er siktet for grov kroppsskade, men siktelsen kan i kjølvannet av den foreløpige obduksjonsrapporten bli endret til grov kroppskrenkelse, skriver NRK Buskerud.

De to siktede ble pågrepet på søndag, og ble holdt på politihuset og avhørt før de ble sluppet ut på mandag.

– Ikke hør på ryktene

Voldsepisoden skal ha skjedd lørdag 3. juni på Konnerud, og ni dager senere døde Singh etter å ha ligget i koma på Ullevål sykehus.

Ifølge leder ved forebyggende avdeling hos politiet i Buskerud, Geir Oustorp, har dødsfallet forårsaket en rykteflom blant ungdom i Drammen.

– Det er utrolig mange rykter som verserer nå, sier Oustorp, og legger til at planer om brutal hevn mot de siktede er blant disse ryktene.

Han ber om at gemyttene roes.

– Men vi skjønner godt at folk er sinte, sier han.

Andrea Wisløff, som representerer den siktede 17-åringen, opplyser at hennes klient tar dødsfallet veldig tungt.

– Samtidig ber han folk om ikke å høre på rykter. Det foreligger ingen sikker konklusjon, men rapporten viser at volden ikke var livstruende, sier hun og understreker at den foreløpige obduksjonsrapporten viser alvorlig forstyrrelse av Singhs blodomløp og blodlevringsevne.

– Min klient har den dypeste medfølelse med familien, sier hun.

Torsdag møtte avdødes familie politiet, og de har nå fått bistandsadvokat.

– De var hos politiet på torsdag og har fått informasjon om dødsfallet der. Mor, far, storebror og resten av familien har det veldig vanskelig, det er det ingen grunn til legge skjul på. Den midlertidige obduksjonsrapporten sier jo at den foreløpige vurderingen er at volden ikke har vært livstruende, men det gjenstår å se hvilket bidrag volden har hatt i forbindelse med dødsfallet, sier bistandsadvokat Knut Halvard Austad til Dagsavisen Fremtiden.

Dagsavisen Fremtiden har også vært i kontakt med Anders Green, som representerer 18-åringen som er én av to siktede, men han ønsker på dette tidspunktet ikke å uttale seg om saken.

 

DETTE ER SAKEN:

  • Lørdag 3. juni utsettes Eddy Singh (17) for vold i forbindelse med et vorspiel i en vennegjeng på Konnerud. På vorspielet skal det ha blitt brukt narkotika – foreløpig uvisst hvilken type. Singh skal selv ha vært sterkt påvirket.
  • Singh fraktes først til Drammen sykehus og overføres deretter videre til Ullevål sykehus.
  • Etter å ha ligget i koma på sykehuset dør Singh mandag 12. juni.
  • To av Singhs kamerater ble pågrepet og senere siktet for grov kroppsskade. De siktede erkjenner å ha utøvd vold.
  • Den foreløpige obduksjonsrapporten viser at volden ikke var livstruende i seg selv.

 

Annonse