I Drammen da hun ble seks-og-seksti. Nå venter Lier

– Jeg var innom Lier med faren min og broren min rundt på spillejobber på begynnelsen av 60-tallet. Det er kjære minner, sier Wenche Myhre som vender tilbake fredag kveld - til Svensefjøset.

– Det var veldig forlokkende å si ja. Jeg visste ikke om Svensefjøset en gang, men nå har jeg sett på lokalitetene, og det er et veldig hyggelig sted.

Wenche Myhre kommer til Lier og til Svensefjøset fredag 8. november. Med seg har hun samboer og musiker Anders Eljas, og byr på musikalske toner for 120 publikummere.

– Jeg kommer med min kjære Anders, det blir bare han og meg og et flygel, forteller den folkekjære artisten til Dagsavisen framtida, og røper at repertoaret for kvelden blir både nytt og gammelt.

– Jeg synger det jeg har hatt med i ryggsekken gjennom alle år, og så blir det litt prat innimellom. Jeg liker meg veldig godt i den settingen, nært og fint, og jeg gleder meg, sier Wenche Myhre som har sterke barndomsminner fra Lier.

Kjære Lier-minner

– Det jeg husker best var eplene fra Lier som vi kjøpte hver høst. Det var luksus i en OBOS-leilighet på Kjellsås å ha en kasse epler i kjelleren, jeg husker den gode duften av jul og epler. Men jeg ble kvalm på kjøreturen, det var langt fra Kjellsås til Lier den gangen, ler Wenche Myhre.

Artist-hjelperen

Det er liung og Chat Noir-sjef Vegar Foss Andersen som kan krediteres for at store stjerner som Wenche Myhre finner veien til Lierbygda for å synge.

– Jeg synes det er gøy å hjelpe litt med booking, se at det blir liv i det fine stedet som Svensefjøset er. Og ute på bygda må en ha litt større navn for å trekke publikum, sier Foss Andersen og fortsetter;

– Jeg har jobba med Wenche Myhre siden 66-års feiringa hennes i Drammens Teater, hvor jeg jobba den gangen, og kjenner henne godt. Hun hadde blant annet show på Chat Noir sist vinter og det var da vi fant ut at det skulle være gøy å gjøre noe i litt mindre format, noe mer intimt.

Svensefjøset har tidligere hatt konserter blant andre Elisabeth Andreassen, Trine Rein, Tore Petterson og Jan Eggum på tidligere konserter.