Nyheter

Huden som fagfelt

Huden som fagfelt

Hvorfor starter dere en egen utdanning for drift av velværeklinikker?

- Da jeg gikk inn i hud- og spabransjen i 2000, kom jeg fra å drive treningssenter. Siden da har jeg hatt et ønske om å profesjonalisere hudpleietilbudet. Et ledd har vært den faglige utdanningen, som høyskolen er den eneste som tilbyr som videreutdanning for sykepleiere, og innen kosmetisk dermatologi. Nå er mange dyktige faglig, men drift, markedsføring og ledelse mangler ofte. De fleste terapeuter, fra hudpleie til fysioterapi, har det til felles at de vil jobbe med mennesker, men har mindre erfaring med butikk, og dermed blir det lett «hånd til munn»-bedrifter. Jeg har et genuint ønske om at flere som satser på velvære tar utdanning innen drift og ledelse.

Er Drammen som eneste by med høyskolestudier i hudpleie en foregangsby også i bransjen?

- Nei, egentlig ikke. Slik vi ser det er det fortsatt behov rent markedsmessig for en hudpleieklinikk som driver mer upscale, med avanserte hudpleieprodukter og med utdannede sykepleiere som kan tilby kosmetisk behandling.

Du gikk også nettopp inn i styret for Drammensbadet, hva tar du med deg inn dit?

- Min brennende interesse for trening, som jeg har drevet med siden jeg var 16. De har sett min kompetanse på det. Dessuten har jeg bred erfaring fra hud- og spabransjen. Jeg eide og drev Colosseum spa i Oslo fra 2006-2008. Drammensbadet har en velværeavdeling som kan komme mer fram i lyset.

Hvilken bok har betydd mest for deg?

- «Shantaram» av Gregory David Roberts. Jeg er betatt av India, og så er det er en bok med glitrende humor. Uttrykket «Det gode selv» bruker vi fortsatt her hjemme, mannen min og jeg. Australieren det handler om, har en indisk venn som hjelper ham, og i stedet for å si hva som er bra «for deg», bruker han dette: «Det gode selv».

Hva gjør deg lykkelig?

- Mange ting. En fantastisk morgen i åsen, som i går, da jeg løp i soloppgangen. Når sønnen min er glad. Og i dag morges: å bli servert kaffe på sengen. Gode venner og familie.

Hvem var din barndomshelt?

- Pippi. Jeg leste og så alt om henne, hun var jo kul!

Hva misliker du mest ved deg selv?

- Utålmodigheten min, kan være sykt utålmodig. Jeg kan også virke skarp når jeg blir ivrig: Jeg er bare klar og engasjert, og mener ikke å være streng. Det jobber jeg med. Og så kan jeg prate litt vel høyt.

Hva gjør du når du skeier ut?

- Det er når jeg er sammen med venninner. En lang lunsj i Spania eller på fjellet, hvor jeg glemmer tid og sted. Det er frihet!

Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog for eller mot?

- For barn som opplever urettferdighet og vold. Jeg leste A-magasinet i dag om barnevern, om de som ikke får muligheter som alle andre. Jeg kunne demonstrert for at alle fikk lik sjanse og at vi tar vare på dem som faller utenfor.

Er det noe du angrer på?

- Nei, faktisk ikke. De dumme tingene jeg har gjort har lært meg noe, så jeg er kommet videre. Skulle jeg spolt tilbake ville jeg kanskje ikke gjort det samme igjen, men alt har gjort meg til et bedre menneske.

Hvem ville du helst stått fast i heisen med?

- Ingebrigt Steen Jensen, en strateg og super fyr som inspirerer meg.

katrine.strom@dagsavisen.no

Vibeke 
Sundene (48)

Gründer og daglig leder Senzieakademiet

Starter høyskolestudium i ledelse og drift av helse- og velværeklinikker på HBV i 2015

Mer fra Dagsavisen