Gitarist Simen Nilsen (t.v.), vokalist Edvard Valberg og trommis Nils Nilsen, for anledningen med «instrumenter» funnet i stallen til Hedin (bak).

Honningbarna valgte drammensgård

Punkebandet fra Kristiansand fikk med seg sine favorittkomikere fra Humornieu og dro til Åskollen for å spille inn video med hester, høy og gulrøtter.

I forbindelse med slipp av det nye albumet «Voldelig lyd» som kom i desember til gode anmeldelser («Genial gerilja: Et pønkverk!» i Gaffa, «et av de største banda vi har i norsk rock» ifølge NRK P3), legger punkrockerne fra Kristiansand onsdag ettermiddag ut en ny filmsnutt i serien «No Way Norway» på YouTube. Videoen som på en relativt alternativ måte skal markedsføre de beinharde riffene sørlendingene er blitt store på er i sin helhet spilt inn på Solum gård på Åskollen i høst.

SNIKTITT PÅ DEN RØRENDE EPISODEN AV "NO WAY NORWAY" HER!

– Vi fant et perfekt sted for det vi tenkte å lage. Det ble en hyggelig dag i Drammen! slår komiker Ed Raison fast til Dagsavisen Fremtiden.

Sammen med broren Tim har han laget to sesonger med humorinnslag på komiportalen og tv-programmet Humornieu, der Morten Ramm er frontfigur. Som den ikke helt skarpe komikerduoen Fish & Lozza, to australiere som forsøker å slå gjennom i humor-Norge, har brødrene Raison skapt sine egne kultfigurer, og det var gjensidig forelskelse da noen ikke helt ukjente fans, nemlig Honningbarna, ringte for å få dem med som promohjelp.

– Det var stas, for vi var fans av dem også. Vi kom opp med noen ideer, og de var gira på å bli med. De var i det hele tatt en fryd å jobbe med, for uansett hva vi foreslo så var de med på det, sier Raison som snart er ferdig utdannet innen film og tv-produksjon på Westerdals i Oslo. Om ikke karakterene Fish & Lozzy er ekte, så er aksenten virkelig nok.

– Det er sant, vi kommer fra Perth i Australia, og navnene var opprinnlig kallenavn på to unger vi kjente på ungdomsskolen da vi var 11–12, sier Raison som har bodd i Norge i åtte år:

– Jeg kom hit for fint vær og billig øl!

– Hester har en ikke så liten rolle i både handlingen og estetikken som preger videoene Honningbarna har lagt ut så langt. Hvorfor?

– Å spille i punkeband og være hesteinteressert er bare morsomt, sier vokalist Edvard Valberg enkelt, og legger til:

– Bildene vi tok på gården har jeg til og med brukt til å juge på meg at jeg går på rideskole i Spania, i andre medier.

– Og så er det jo mye morsommere med hester enn andre dyr; man kan for eksempel ri på dem, sier Nils Jørgen Nilsen.

Å markedsføre seg digitalt med interne vitser og mer og mindre målrettet tøys er noe av det morsomme med å være Honningbarna.

– Det å ha det gøy med kamerater er motivasjonen for alt vi gjør, også spillinga. Jeg tror vi synes gårdsbesøket var minst like gøy som noen av de som ser på kommer til å synes! ler de nyslåtte drammensvennene, som også spiller på Union 16. mars.

– Det er mye bedre enn å spille i Oslo. Ja, hvis vi kunne velge mellom å spille for et utsolgt Wembley og et halvfullt Union scene, ville vi valgt det siste, sier de to.

– Og det velger vi vel stadig.