LEVERTE DRIKKE: Erik Jönsson, driftssjef i Engene 12 Drift AS, solgte drikke på Sommerbris. Selskapet skal snart møte Øystein Remøy i Konfliktrådet om det de mener er en uoppgjort regning på neste en halv million kroner. FOTO: PRIVAT

Hevder Remøy skylder mer Sommerbris-penger

Det er ikke bare artistene som ikke har fått betalt etter Sommerbris. Heller ikke selskapet som solgte drikke mener de har fått pengene sine.

- Vi har aldri vært borti en så useriøs aktør som Øystein Remøy noensinne, sier Erik Jönsson, driftssjef i Engene 12 Drift AS.

Selskapet solgte øl og brus under Sommerbris i juni. I likhet med artistene som opptrådte, hevder drikkeleverandøren at arrangør Øystein Remøy skylder dem penger.

- Vi har et krav på mot Remøy på nesten en halv million kroner. Vi skal møte ham i Forliksrådet i desember, sier Jönsson.

 

- Tok kontanter

Engene 12 Drift AS driver utestedet Tiger Tiger (tidligere Klubbteatret) i Drammen. Eieren Strav Holding AS driver i tillegg fire utesteder i Oslo. Ifølge Jönsson tok Remøy hele kontantbeholdningen etter drikkesalget på Sommerbris.

- Vi mener han har stukket av med våre penger. Avtalen var at han skulle oppbevare kontantene etter festivalen og senere overføre penger til oss, forteller Jönsson.

- De pengene har vi ikke sett noe til. Vi mener Remøy har stukket dem i sin egen lomme.

Etter at Engene 12 Drift fremmet sitt krav, har Remøy kommet med et motkrav på én million kroner. Et krav han ifølge Jönsson ikke kan dokumentere.

 

- Ikke kassasystem

- Remøy hadde ikke noe kassasystem eller kortbetalingssystem hvor han registrerte salg av billetter ved inngangen til festivalen. Alt salg av drikke ble imidlertid dokumentert på kasser som Engene 12 Drift AS hadde leid. Disse kassene ble bare brukt til salg av drikke, sier Jönsson.

- Vi har tydelig dokumentert vårt krav med dokumentasjon fra leverandører, utskrifter fra bank og kasseterminaler. Remøy kan ikke dokumentere noe som helst av billettsalget som skjedde på festivalen.

Ifølge Jönsson var det Remøy som tok kontakt med dem for å få hjelp til drikkesalget på festivalen. Jönsson mener Remøy solgte inn et langt høyere besøkstall enn det som ble realiteten.

- Han snakket om 14.000. Nå hevder han at tallet var 6.000, men det kan han ikke dokumentere siden han ikke hadde noe kasse- eller tellesystem, sier Jönsson.

Engene 12 Drift mener det reelle publikumstallet var 2000-2500 basert på tilbakemeldinger fra vaktselskapet.

- Slik Remøy presenterte konseptet, så det ut til bli en braksuksess. Vi skulle få en stor del av gevinsten fra drikkesalget. Nå vil vi ikke ha noe mer med han å gjøre, sier Jönsson.

 

 

Remøy: - Vi har krav mot hverandre

Øystein Remøy tar sterkt avstand fra påstandene om at han har unndratt penger.

Arrangør av Sommerbris, Øystein Remøy, har fått lese alle påstander Erik Jönsson i Engene 12 Drift AS kommer med. Han har sendt følgende tilsvar på e-post:

«Som det framgår er partene uenig og mener de har krav mot hverandre. Jeg er uenig i de framsatte påstandene fra motparten, men siden saken er i en rettslig prosess ønsker jeg ikke å prosedere saken i media. For øvrig tar jeg sterk avstand vedrørende de påstander om at jeg har unndratt penger.»

Remøy holdt mandag pressekonferanse hvor han presenterte planene for Sommerbris 2015. Han har flyttet festivalen fra Holmennokken til elvebredden på Bragernes. Drammen kommune har blant annet gitt tillatelse til å stenge Nedre Strandgate mellom Holmenbrua og Bybrua for trafikk i fire dager.

I tillegg skal Remøy ha dobbelt så mange artister som i år. Dagsavisen Fremtiden skrev i går at Remøy fortsatt skylder honorar til artister som spilte på årets festival. Blant disse er Donkeyboy, Madcon, Gabrielle og Erik og Kriss.