Annonse

Her kommer en potensiell stortingspolitiker

Ståle Sørensen (MDG) feiret en god meningsmåling med å avgi "dyrenes stemme" på Rådhuset torsdag.

Annonse
Lokale nyheter

Miljøpartiet De grønne er ikke redd for å synes eller høres. Tidligere har  bystyrerepresentant Ståle Sørensen ved flere anledninger luftet en dinosaursykkel, mens han som listetopp for Buskerud i årets valgkamp har valgt seg levende dyr som følge. 

Torsdag formiddag la han ut på tur fra hovedkvarteret på Strømsø for å avlegge sin forhåndsstemme på Drammen rådhus - med en ponni, to hunder og en kanin på slep. Utenfor inngangen holdt Sørensen en kort appell, der han framholdt at MDG er partiet som tar dyr på alvor.

-  Dette her er kjæledyr som har det bra, men ikke alle har det. Vi vil forby norsk pelsdyroppdrett og større restriksjoner for dyr som brukes i forskning. Hadde dyrene hatt stemmerett ville de stemt MDG, og derfor avlegger jeg i dag min forhåndsstemme på vegne av dem, sa Sørensen.

- Vi er kåret av Dyrevernalliansen som det beste partiet for dyr. Det baserer de på vår politikk om landbruk, pels, kjæledyr og ville dyr. Også regler for landbruk og hønsearter, vi ønsker strengere regler for industrielt jordbruk, sier Ståle Sørensen - for anledningen med hunden Trygve Bratteli (Trygg blant venner) i bånd. Hønene Sylvi, Trine og Linda er ikke med, men har tilbragt sommerferien i Røyken hos fylkesgruppeleder Hanne Lisa Matt. Hun eier også kaninen som var med følget i en kasse.

- Hønene var et usikkerhetsmoment, og fikk ikke være med. Det ville ikke vært så bra for dyrevelferden om noen stikker av! sier Magnus Thun, kampanjeleder.

Ikke alle vil gjenkjenne MDG som et landbruksparti?

- Ser man på stortingsvoteringer er det ingen tvil om at vi er opptatt av landbrukets kår, det viser vår stemme i både landbruksmeldingen og landbruksoppgjøret. Men vi ønsker et annet landbruk enn i dag, med mer vekt på økologisk drift og dyrevelferd. Hvis bøndene tar en kikk på programmet vårt, er jeg sikker på at vi vil få velgere blant dem. Men dette handler om sakseierskap, sier Sørensen.

- Vi ga en større sum til bøndene i vår alternative landbruksmelding, enn det Sp fikk Ap og SV med på. Mange bønder må ha jobber ved siden av å være bonde, og det mener vi er feil, sier Thun.

-  Det vil bli flere heltidsbønder med vår politikk, istemmer Sørensen.

Trine og Sylvi ikke med

Dagen begynte godt for stortingskandidaten, som i en måling utført av Opinion for Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) ligger an til å komme inn på Tinget, i og med at partiet kan få så mye som åtte mandater. Sørensen skrev følgende på sin facebookside:

«Det er andre måling på kort tid! Gjør dere klar for en ny Stortingsrepresentant som er kjent for å jobbe hardt, bite seg fast og gi jernet for det han tror på».

Overraskelse

Arne Strand skrev tidligere i forrige uke at MDG er sommerens store overraskelse: "Partiet startet året med 2,5 prosent i gjennomsnitt. Et slikt valgresultat hadde bare holdt til ett stortingsmandat. I juni begynte MDG klatringen mot 4 prosent som er sperregrensen for utjevningsmandater. I juli ble sperregrensen akkurat nådd med 4 prosent. Blir det valgresultatet vil Miljøpartiet få sju representanter på Stortinget og dermed sikre en rødgrønn brakseier på 94 mandater, hvis vi også tar med det ene mandatet Rødt ligger an til å få".

Hvis Sp snubler i innspurten og MDG holder sperregrensen, kan partiet avgjøre regjeringsspørsmålet, påpekte Strand og legger til at det kan ha vært lite taktisk klokt av Jonas Gahr Støre å stenge MDG ute fra kommende samtaler om regjeringssamarbeid.

 

Annonse