Her er høstferietips for Drammen og Eiker

Mange tilbud på fridagene.

Mandag starter høstferien i Drammen, og det arrangeres aktiviteter i byen for både store og små.

For de som er glad i film, viser Drammen Filmklubb Lukas Moodysons kritikerroste "Lilja 4-ever" på Union Scene på tirsdag kl 20.00. Det blir også gratis kino i Siloen på Drammensbiblioteket på onsdag fra kl. 13.00-16.30, med visning av "Innsiden ut"  og "Mannen som elsket Yngve".

Teknikk og fotball

Biblioteket i Hokksund følger opp sin tradisjon med tilbud til kreative barn på dagtid.

Barn som vil lære å lage egen musikk er velkommen på IPadkurs med Calixte Tayoro mandag og tirsdag fra kl. 11.30 til 15.30. Det er samme kursinnhold begge dager.

Calixte Tayoro jobber som kreativ teknologipedagog på Danvik folkehøgskole, og arrangerer workshops i digital musikkproduksjon og teknisk lekegrind. Med appene Figure og iStopMotion vil han disse dagene vise barn hvordan de kan lage musikk og animasjon på nettbrettet. Passer fra 10 år.

OBS: Begrenset antall plasser.

En annen favoritt er bibliotekets FIFA-turnering på storskjerm - denne gangen på det splitter nye spillet FIFA20.

Turneringen foregår med lagspill, med to spillere på hvert lag.

Bokbamsen holder lesestunder kl. 11.30 både mandag og tirsdag. På mandagen passer lesestunden best for de yngste barna, mens det på tirsdag er tilpasset barn i barneskolealder.

Utflukt og matopplevelser

For de som ønsker å komme seg mer ut i løpet av ferien, arrangerer Blaafareværket Familietur i Kolbotgruvene hver dag i høstferien. I løpet av turen får man med seg flere spennende attraksjoner, og Gruvekroa serverer egen høstmeny.

Og Ikke glem at konseptet «Spis for 100-uka» er tilbake i Drammen fra mandag til søndag. 27 restauranter i byen serverer minst én rett for en hundrings, og mange benytter sjansen til å teste ut et spisested de ikke har vært på denne uka.