Annonse
nysirkus og teater: Drammen Kulturskole tilbyr nysirkus, teater og visuell kunst, og har med elever fra Kulturskolen som får prøve seg som assistenter i høstferieuka. Foto: Hanne Elven

Her er høsferietipsene

Har du lyst til å spille radioteater, eller kanskje lære sirkuskunster? Høstferieuka er full av muligheter.

Annonse
Lokale nyheter

Om du ikke helt har bestemt deg for hva barna skal gjøre i den litt rare uka som heter høstferie, som kommer litt for tett på sommerferien, og alltid litt for brått – så fortvil ikke! Bibliotek og kulturskole har tilbud til barn og unge, og kan løse «hva-gjør-vi-med-barna-kabalen», samtidig som poden får bli med på spennende og kreative aktiviteter – sammen med andre.

Lene Myrvold Velle på Øvre Eiker bibliotek tilbyr også i år en spennende høstferie-uke.

– Det er viktig å ha et morsomt tilbud til ungene som ikke skal av gårde på ferie, et åpent lavterskeltilbud som ikke koster noe. Vi ser at det er et behov for å aktivisere barn i høstferien, spesielt de som har blitt for store for SFO og derved ofte står uten noe tilbud, fastslår Velle og fortsetter; – Derfor satser biblioteket i Hokksund på et radioteaterverksted, tilpasset barn og unge i alderen 11–14 år.

Skuespiller, skribent og litteraturformidler Ketil Kolstad kommer til biblioteket, og sammen med lydtekniker Erik Brincker Svalheim tar han barna med på et tredagers opplegg med verksted i radioteater. Det er nødvendig å melde seg på til: lene-m.velle@oeiker.no eller ved oppmøte på biblioteket, kurset er gratis, men har begrenset antall plasser. Biblioteket har i tillegg en rekke andre tilbud for barn i alle aldere.

Kulturskolen i Drammen skal lage Sirkus Fabula.

– Uka blir fylt av kreative og fabulerende aktiviteter på gulvet og ved tegnebordet, og avsluttes med en liten sirkusvisning og utstilling av det vi har lært, funnet på og skapt gjennom uka, informerer Kristin Søraune. Hun forteller om ledige plasser, og at dette koster penger, men har friplass ordning. Påmelding via nettside: www.drammen.kommune.no/kulturskolen.

Inger Bergan Mortensen ved Nedre Eiker bibliotek gleder seg også til en hektisk og aktiv høstferieuke med mange gode tilbud for barn og unge.

– Kirsti Blom skal holde skrivekurs og så har vi den populære FIFA-cupen. Disse tilbud må man melde seg på, telefon: 32 23 69 03.

– Og vi har mange andre flotte aktiviteter, informerer Inger Bergan Mortensen og avslutter;

– Jeg ser frem til en morsom men anstrengende uke!

 

Høstferietilbud for barn og unge:

Biblioteket i Drammen: Ikke noe spesielt høtferieprogram, eventyrstund: Onsdag og søndag
Kulturskolen Drammen: Nysirkus, Sirkus Fabola og visuell kunst. For barn i alderen 6–12 år, mandag-fredag kl. 8.30-15.30, avsluttes med sirkusvisning og utstilling.  
Koboltgruvene Modum: Familietur til det spektakulære glassgulvet, 400 meter inne i fjellet. Høståpent hver dag fra kl. 11–16. Familiegruvetur kl. 12 og kl. 14 alle dager.
Nedre Eiker bibliotek: Barnefilm, skrivekurs, eventyrstund, FIFA-cup, barnas historielag, ungkino, barneforestilling med Framifrå Teater.
Øvre Eiker Bibliotek:
Radioteaterverksted, lesestunder med Bokbamsen, legobygging, barneforestilling med Égal teater.

Annonse