Henrik Pedersens plan for å snu Strømsgodset

Den nyansatte treneren vil snu motgangen i Godset med mental og fysisk trening.

I solskinnet på Marienlyst stadion står Henrik Pedersen å delegerer dagens første økt. Han peker, roper og løper frem og tilbake på banen for å vise hvor spillerne skal løpe og sentre. Man ser en trener med mye lidenskap og kultur.

– Det kom brått på oss at BP måtte kaste kortene, så vi begynte ganske fort med å finne en trener som vi ønsker oss, og som passer inn i strategiplanen vår. Hva slags egenskaper han har, både personlig og fotballfaglig, var viktig for oss, sier daglig leder i Strømsgodset, Dag Lindseth Andersen.

– Vi er godt fornøyde med valget, legger han til.

«Min gjeng»

Det ligger litt dansk jovialitet over det hele, selv om han kan virke streng, så kommer det en klem eller klapp på skuldra etterpå, og et løfte om at «dette fikser vi sammen».

(Saken fortsetter under bildet)

Strømsgodset på trening onsdag. FOTO: ANDERS MYRBAKKEN

Når treningen er ferdig, samler Henrik laget på midten av banen og oppmuntrer gutta, han sier selv at han vil hjelpe guttene å få hodet på plass.

– Mine idéer handler om det som skjer i hjernen, for hodet er fullt av tanker, og sånn er det med mennesker i motgang: man får så mange tanker at det begynner å bli stress. For meg er det superviktig å få skapt et bånd til spillerne, og at vi får litt perspektiv på det. Vi vet godt hvor vi ligger på tabellen, men det gir oss en super mulighet for å lære masse.

– Min gjeng bruker all sin energi på hverandre i spillergruppa, istedenfor å tvinne tomler i motgang, så vil de hjelpe hverandre. Så det er klart det skal skje noe her på Marienlyst, det er vi i full gang med. Fundamentet må være spillere som vil, og det har jeg, sier Pedersen.

Intenst og aggresivt

Det menneskelige perspektiv er åpenbart viktig for ham, men også fotballperspektiv.

– Min spillestil er intens, aggressiv og man får ikke så mye tid til å tenke. På kort sikt så skal vi få integrert noen slike ting i spillestilen vår, et aggressivt press og spillere som hjelper hverandre.

– Tydelig

– Spillerne har respondert fantastisk, jeg er dypt takknemlig. Jeg har den dypeste respekt for hver spiller, de er så åpne og har så veldig lyst til dette her, sier Henrik Pedersen og virker nesten litt rørt.

En av spillerne som vil snu motgangen og har tiltro til treneren, er Lars Vilsvik.

– Henrik er veldig tydelig på hva han vil ha og hvor han vil ha det trening. Han styrer mye, og står for en litt annen kultur enn det man kanskje er vant til i Norge. Begge deler er noe jeg liker veldig godt.

Men med en tydelig trener, blir det mye tøffere på trening.

– Det er som du sier, det er tøft, men det er det vi trenger nå og vi har lyst til å være med på det. Det er tøft, men også moro, dagene blir litt lengre, men noe man absolutt klarer å følge, sier Lars Vilsvik.