Sturla Helmersen og hans Drammen Showteater AS har premiere på sitt 3. juleshow i Drammens Teater i kveld. Allerede for flere dager siden var det solgt flere billetter enn til alle forestillingene i fjor - og i forfjor. FOTO: PERNILLE VESTENGEN

Helt sjef

I juleforestillingen «Fortsatt god jul» i Drammens Teater har fem av seks skuespillere lederstillinger.

Hva har en AMK-leder, en lab-ansvarlig ved Drammen sykehus, en butikksjef i Jernia, en undervisningsansvarlig i ambulansetjenesten, en barnehagekonsulent og en byggevareselger/daglig leder for en lokal teatertrupp til felles? De står alle på scenen under årets juleshow signert Drammen Showteater. Til tross for alle ledertitlene har det dog ikke blitt for mye sjefing under oppkjøringen til julerevyen. Det kan regissør Bror Andersen fra Hønefoss skrive under på.

- De er rett og slett en gjeng veldig flinke, rause og hyggelige drammensere, som ofrer mye for at showet skal bli bra. Og bra blir det, konstaterer Andersen, som lover mye moro og lokale poenger i årets forestilling.

 

Startet eget AS

Det var Sturla Helmersen som dro i gang Showteateret i 2012. Ringreven innen drammensk revytradisjon var i en årrekke en fast bidragsyter til Høstrevyen, men ga seg der for åtte år siden. - En stund syntes jeg det var ordentlig godt å ha tid til litt andre ting på høsten, men siden kom lysten til å lage show sigende tilbake. Jeg satset 30.000 og startet Drammen Showteater AS, for jeg hadde fått nok av tungrodde foreninger, med byråkratiske og langdryge prosesser. Jeg gikk med underskudd både i 2012 og 2013, men det var likevel verdt det. Du kan si at der andre bruker penger på bil - så velger jeg heller å bruke penger på teateret. Det handler jo i bunn og grunn om livskvalitet dette her, forklarer Helmersen.

 

Mye pugging

Han kommer til å pugge tekst helt til teppet går opp for kveldens premiere, for med bare to mannlige skuespillere - og fire kvinner - blir rollefigurene mange. Truppens tredje- og yngstemann, Eskil Kristiansen er elev ved Romerike folkehøyskole denne vinteren.

- Jeg er jo med i nesten hver eneste sketsj, så det blir noen skikkelig heftige kostymeskift. For ikke å snakke om all teksten man må lære seg, ler Helmersen.

Han bedyrer at all tekst vil sitte i kveld.