Hederlig omtale til fotografen som har jaktet på Drammens ansikter

Portrettet av drammenser Ahmed Ali El Badry smeltet internasjonal jury da Nina Holtan deltok i landskonkurranse.

Fotograf Nina Holtans portrett av drammenser Ahmed Ali El Badry fikk hederlig omtale under Norges Fotografforbunds årlige landskonkurranse, som fant sted i Drammen sist helg.

Bildet har tittelen «They call me Godfather» og er hentet fra boka «Drammensere», et hjertebarn av et prosjekt som Holtan har jobbet med gjennom flere år. Den er nylig kommet ut og er i salg i bokhandler i Drammen og på Gummibaren på Grønland.

Boka  inneholder historier, tanker og drømmer fra 80 drammensere med ulik og unik etnisk bakgrunn, og El Badry er en av de portretterte.

LES OGSÅ: Drammensernes sanne ansikt

– Jeg synes det er spesielt gøy at et av portrettene fra boken min fikk hederlig omtale! Det ligger mye arbeid bak disse portrettene. Det er også så mange dyktige fotografer i Norge nå, så veldig stas å være blant dem, sier Holtan til Dagsavisen Fremtiden.

Fotografi 2019 er en konkurranse åpen for alle yrkesaktive fotografer, samt lærlinger og studenter i faget.

Årets internasjonale jury bestod av juryleder Jim Lowe og jurymedlemmer Åsa Deleau Wiklund, Joshua D’hondt, Laila Versemann, Ragnar Axelsson, Vesa Tyni, Gunner Byskov, Dana Cole, Ines Thomsen, Erik Hellquist, Thomas Adriaan Morel og Onni Wiljami Kinnunen.

LES OGSÅ: Nina er fotografen som samler på drammensere (artikkel fra 2014)