Annonse
VIL UT AV TICON-AVTALEN: Eivind Knudsen (Ap) mener det var feil å inngå avtalen med Ticon om utbygging på Marienlyst. FOTO: KATRINE STRØM

Hardt ut mot Ticon

– Hva Ticon fakturerer kommunen for, er det ingen som helt vet, sier Aps gruppeleder i Drammen, Eivind Knudsen.

Annonse
Lokale nyheter

28 gamle Knudsen tok i april over som gruppeleder i Drammen Ap, etter Masud Gharahkhani, som etter alle solemerker er på vei mot Stortinget. Han liker dårlig at utbyggeren Ticon har gått ut og sagt at Marienlyst-avtalen bør gjelde også etter at femårsfristen for regulering har gått ut 8. oktober.

– Avtalen løper ut 8. oktober og Ap er krystallklar på at den skal sies opp. Vi ønsker ikke at byens beste tomt selges ut for en slikk og ingenting til en privat utbygger på et område som kunne vært det beste i hele byen, sier Eivind Knudsen til Dagsavisen Fremtiden.

Faktura-spørsmål

– Ticon er i sin fulle rett til å si stort sett hva de vil, selv om jeg opplever det som noe spesielt at man i et partnerskap mener kommunen somler. Ting har tatt tid, uten at det nødvendigvis er kommunens skyld, sier Knudsen.

Tilliten til utbyggerselskapet Ticon, som sammen med kommunen eier og driver Marienlyst Utvikling, er ikke på topp.

– Hva Ticon fakturerer kommunen for, er det ingen som helt vet, hevder Ap-gruppelederen.

Knudsen får følgende svar fra Ticons administrerende direk-tør, Jon Kristian Lunke:

– Det er en avtale mellom partene som regulerer honorering og følger og løpende styrevedtak i Marienlyst Utvikling. Hvis han sier ingen vet helt, så er det mange som vet helt.

Roser Øzbal

Tilbake i 2013, da avtalen med Ticon om utvikling av Marienlyst ble inngått, stemte Arbeiderpartiet, i likhet med de andre partiene i Drammen, for byggeplanene på Marienlyst og samarbeidet med Ticon. Kun én representant, Haydar Øzbal fra Drammen Byliste, stemte mot.

I dag får Øzbal ros fra Aps gruppeleder.

– Han gjorde et valg den gangen som en del av oss ikke forsto helt hvorfor da, men som vi forstår nå i ettertid. Han var tøff den gangen i 2013. Men det tok ikke så lang tid før vi i Ap forsto hva vi var i ferd med å gjøre, og at vi var på feil vei. Vi ønsker et Marienlyst for alle, ikke bare for folk som kan betale 5–6 millioner for leiligheter, sier Knudsen.

– Drammens innbyggere skal bestemme dette, ikke et utbyggerfirma som ønsker å tjene penger, slår han fast.

Valgkampmodus

Knudsen begynner i likhet med de fleste norske politikere å komme i valgkampmodus i forkant av høstens stortingsvalg.

– Det viktigste for oss som lokalpolitikere, er å sørge for at kommunen gjenvinner tilliten til befolkningen. Det er en tillitskrise på grunn av en rekke saker, og det må vi gjøre noe med, sier han.

Da han meldte seg inn i Arbeiderpartiet for rundt 15 år siden, var det Palestina-spørsmålet som opptok ham mest, og engasjementet anno 2017 er der fremdeles.

– Det har ikke blitt noe særlig bedre de siste 15 årene, men som lokalpolitiker får du ikke kjempet så mange kamper for palestinernes rettigheter. Men jeg blir fortsatt forbannet når jeg ser hvordan Israel behandler palestinerne, sier 28-åringen.

Annonse