Ivar Horne er frivillig i Aronsløypa/Drammen skisenter. FOTO: KATRINE STRØM

- Har blitt en livsstil

Ivar Horne (73) er frivillig medarbeider/pensjonist. Er altmuligmann og «hjelpegutt» i Aron, Drammen Skisenter, i snart førti år. Ble pensjonist for 11 år siden.

Hvor lenge har du vært aktiv frivillig hjelpemann i Aron?

- Jeg begynte i noen og sytti - så det begynner å bli noen år. Jeg starta fordi ungene hadde begynt å stå på ski og ville ha med pappa i bakken. Og siden balla det på seg.

Står du selv på ski?

- Å ja! Hvis det er en dag jeg ikke kjører heis, så står jeg på ski. Jeg er mye på ski.

Når begynte du å stå på ski?

- Jeg har stått siden jeg var guttunge og vi lagde løyper på Bragernessida der vi vokste opp. Etter hvert sto vi i Haukåsløypa, så jeg har alltid vært skiinteressert.

Jeg vet du kjører heis, men hva annet gjør du?

- Stort sett er det heis nå for tida, alt det andre får de unge ta seg av. Men jeg gjorde en del av det andre før, som prepping av løypene og snølegging og alt det der. Jeg hjelper Erik (Graaberg, innehaver av Drammen Skisenter, red.anm.) med å kjøre heis. Det blir heis på sommeren også, da er det er jo sykling. Vi holder på hele året nå.

Sykler du «downhill» også?

- Nei! Det driver ikke jeg med, men jeg har vært med å bygge i løypa og kjørt mye dumper (anleggsmaskin) i bakken.

Hvorfor gjør du dette?

- Fordi det er gøy. Det er blitt en livsstil og vi er noen gode kolleger som holder på. Og det aller beste med å få være en del av dugnadsgjengen i Aron er å få være ute!

Hva betyr det for dem som driver å ha så gode hjelpere?

- De er jo avhengig av det, han (Graaberg) må ha noen støttespillere for å klare alt. Vi er flere frivillige, det er mange som stiller opp. Og noen jobber der fast. Det miljøet du har der finner du ikke andre steder!

Hvilken bok har betydd mest for deg?

- Nå spør du vanskelig, det kan være mange egentlig. Jeg leser mye og akkurat nå er det siste boka til Jon Michelet. Den er fin.

Hva gjør deg lykkelig?

- Pent vær!

Hvem er din barndomshelt?

- Min onkel Erling Amundsen som var hopptrener for SIF. Han var også landslagstrener i kombinert og fikk fram Sverre Stenersen og var delaktig i hans framgang. (Amundsen var også en god fotballspiller og var reserve på landslaget mot Danmark i 1934. Han ble kretsmester i fotball for Strømsgodset i 1926 og 1927. I 1957 ble han utnevnt til æresmedlem i klubben, red anm. Kilde: Wikipedia)

Hva misliker du mest ved deg selv?

- He-he, hva skal jeg si - at jeg er trøtt om morran!

Hva gjør du når du skeier ut?

- Da er jeg i Østerrike og står på ski med Graaberg og gutta. Vi gjør det annethvert år - etter vintersesongen er slutt i Aron drar vi til alpene.

Favorittsted?

- St. Anton!

Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog mot eller for?

- Jeg går ikke i demonstrasjonstog, vet ikke hva det skulle være. Det må være for at det skal komme snø!

Er det noe du angrer på?

- Nei, det er ikke lov det.

Hvem ville du stått fast i heisen med?

- Det måtte vært med deg det da, siden du er intervjuer, så kunne du blitt med og sett hvordan det var.