Silya klar for Drammen. FOTO: NTB SCANPIX

Gleder seg til Union

NAVN I NYHETENE: Silya 
(36) spiller med The Sailors på Union Scene i morgen.

Hva får vi høre på Union i morgen?

- Mye fra mitt album «Unanchored», noe cover og noe gammelt, jeg håper publikum er klare for en deilig miks av det hele, og det blir mye energi. Jeg har med amerikanske musikere, gutta som spiller på plata mi. Jeg har aldri spilt på Union, men var i Drammens Teater i vinter, og for et fantastisk sted! Jeg elsker gamle steder. Og lysmannen vår, Daniel Sørensen, er fra Drammen - vi kaller ham «drømmen fra Drammen». Jeg har hørt masse positivt om Union Scene og gleder meg veldig. Vi begynte turneen vår sist helg og det er stor forskjell på stedene, fra digre haller til små steder. Jeg liker godt at det er så forskjellig. På scenen er det bra uansett.

Du bodde i USA en periode, skal du tilbake?

- Så lenge jeg får gjøre det jeg elsker, så er det samme hvor jeg er, men jeg prøver å dra over så ofte jeg kan. Nå for tida skjer det så mye i Norge, men jeg trenger begge stedene.

Blir det mer jobbing med bandet Multicyde?

- Haha, for meg er det et helt liv siden, og jeg er en helt annen nå. Jeg har jo kontakt med gutta, men jeg tviler på noe reunion.

Hvordan var det å vinne «Stjernekamp» i fjor?

- Det var fantastisk, men det handlet om så mye mer enn å vinne. Det var en unik opplevelse på toppen av mange. Jeg var på premieren på årets show og det var nesten litt som å komme hjem.

Følger du med på årets «Stjernekamp»?

- Ja, jeg får med meg høydepunktene og hva som skjer. Det er et kjempefint konsept og jeg er stolt av å ha vunnet.

Hvilken bok har betydd mest for deg?

- Jeg leste «Lysets krigere» av Paulo Coelho for mange år siden. Den satt et nytt støt i meg da jeg vant «Stjernekamp» i fjor og jeg fikk boka i gave av Vibeke Sørlie med ordene: «Du er en lysets kriger». Da begynte jeg å grine.

Hva gjør deg lykkelig?

- Å stå på scenen og få kontakt med publikum, at det kommer folk og hører på meg, herregud! Å se at det går bra med vennene mine. Sola, en ny mørk sjokolade og kaffe! Noen ganger får jeg ikke sove fordi jeg gleder meg sånn til å våkne for å drikke kaffe!

Hvem er din barndomshelt?

- Nå er jeg litt landssviker for det er de svenske små damene Ronja Røverdatter og Pippi.

Hva misliker du mest ved deg selv?

- At jeg aldri klarer å legge meg og aldri å stå opp. Utseende gidder jeg ikke tenke på mer, det er så teit.

Hva gjør du når du skeier ut?

- Det første jeg tenker på er mat og drikke. Noen ganger skulle jeg ønske at jeg var trommis, så jeg slapp å synge - jeg er nemlig så glad i whisky. Og en svær rå biff! Herregud, jeg høres jo ut som en vikingkar.

Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog mot eller for?

- Mye egentlig. Når folk ikke får bestemme over seg selv, som reservasjonsretten. Og mot barnemishandling, kvinnemishandling og dyremishandling. Dyr og barn klarer jo ikke å forsvare seg. Jeg blir dessuten provosert av menn som skal bestemme over kvinner.

Er det noe du angrer på?

- Nei, fordi gjort er gjort. Klart jeg angrer på småting, men jeg ser framover.

Hvem ville du stått fast i heisen med?

- Mae West, jeg elsker henne! Og Johnny Cash og Jarle Andhøy, det blir en bra samtale!

elisabeth.helgeland.wold@dagsavisen.no