Annonse
Lokomotiv: Valgkampen starter for fullt i Drammen denne uka, med flere arrangementer som frir til potensielle velgere. Her fra Byparken under Elvefestivalen før lokalvalget i 2015. FOTO: KATRINE STRØM

Frir i Drammen

Storbytrendy Miljøpartiet De Grønne henter mer enn en tredel av sine Buskerudstemmer i Drammen. Men også mindre urbane partier ser viktigheten av å gjøre seg synlige her.

Annonse
Lokale nyheter

 

– Vi vet fra forrige valg at 35 prosent av alle våre Buskerudstemmer kommer fra Drammen. Det gjør at det er viktig hva vi gjør her, slår leder Nils Nordenstrøm i Drammen MDG fast. Sammen med partikollegene går han fra dør til dør på Strømsø og Bragernes og deler ut partiavisen «Grønnere tider», basert på at husbesøk doblet oppslutningen på Strømsø fra 2013 til 2015.

– Men det er viktig at vi «knakker» på riktig sted, det vil nok ikke fungere like godt i Skoger, humrer Nordenstrøm.

I kveld inviterer partiet til åpent møte på Union Scene med Frank Aarebrot som hovedtrekkplaster – vel vitende om at han er Ap- og ikke MDG-medlem. Han har fått frie tøyler til å snakke om status for grønn politikk i Europa.

– 16 land har større oppslutning, så det er et stort potensiale i Norge! Hva kan vi lære av andre? I Hellas er de i regjering, selv om de bare har to prosent. I Østerrike har de over 12 prosent, og har presidenten. Men hvilke allianser har de, og hva betyr plassen i Oslos byråd for grønn rikspolitikk – er den inspirasjon eller skremsel?, spør Nordenstrøm retorisk om det byutviklingsbyråd i Oslo Hanna Marcussen, journalist Øyvind Strømmen og selvsagt stortingskandidat Ståle Sørensen skal ta opp etter Aarebrots innlegg.

Slagkraft i Drammen

Senterpartiets valgkampleder Else Marie Rødby i Buskerud har tradisjonelt ikke kunnet lene seg på stemmer i Drammen. Men mange av Per Olaf Lundteigens hjertesaker fra arbeids- og sosialkomiteen har mer slagkraft her enn på bygda, tror Rødby, og fredag inntar han og partiets nestleder Anne Beathe Tvinnereim Bragernes torg kl 15 for å snakke med folk. De skal også besøke Kirkens bymisjon for å belyse hvor viktig tiltaksbedrifter er viktig for folk i randsonen av arbeidsmarkedet.

Hvor er det viktigst for dere å være synlige?

– Vi har hatt mye fokus på andrekandidaten vår Sigrid Simensen Ilsøy, varaordfører i Hol, som den mest realistiske kandidaten i Hallingdal. Men vi mener også vi har mer potensiale i Drammen enn tidligere, sier Rødby og viser til partiets standpunkt om at Drammen fremdeles skal være fylkeshovedstad, og ikke ramme fagmiljøer her slik utflyttingen av Samlok og Fylkesmannen gjør. Rødby noterer også fornøyd Drammens Tidendes forside tirsdag om interessen for mattrygghet og kortreist mat.

Frp hadde finansminister Siv Jensen på besøk sist lørdag, og Både Venstre og Arbeiderpartiet har flittig invitert pressen med på lokale bedriftsbesøk. Buskerud Høyre kjører tradisjonell valgkampåpning på Torgscenen lørdag. De kan friste med kulturminister Linda Hoftstad Helleland, appeller fra listetoppene og Norske talenter-crooner Carl-Henrik Nilsen. Og selvsagt: Vafler loves.

Annonse