Geir Arne Bore. FOTO: DRAMMENS TIDENDE

Fra redaktør til utvikler

NAVN I NYHETENE: Geir Arne Bore 
(46) er tidligere ansvarlig redaktør i Drammens Tidende og nå nyansatt forretningsutvikler i Conexus.

Hva er Conexus?

- Conexus er en skjult stolthet i Drammen, det er en spennende IT-bedrift i regionen som leverer produkter og kvalitetssystemer i skolen. Conexus leverer digitale verktøy som skal gi bedre skolekvalitet for elever, primært i grunnskolen. Nesten alle kommunene i Norge har denne modellen. Selskapet leverer også løsninger innen brukerundersøkelser, kompetanseforvaltning og kvalitetssystemer, og vi samarbeider blant andre med Nav. Digitale verktøy kan gjøre en viktig jobb i undervisningen og er et ledd i digitaliseringen av utdanningssektoren.

Som tidligere avismann og journalist, hvordan er overgangen til denne type jobb?

- Etter over 20 år i dagsaviser og i radio, er det spennende å prøve noe helt nytt. Mediebransjen har vært gjennom sterke omstillinger de siste årene, og det å få være med på den utviklingen også i utdanningssektoren, er veldig spennende. Og det er en viktig sektor, det er et privilegium å få jobbe med dette. Det er kanskje ikke fullt så hektisk her som det var i redaksjonen, og det savner jeg litt, men man skal kjenne litt på savn.

Hva har en redaktør og en forretningsutvikler til felles?

- Selv om det er to forskjellige jobber, er mediebransjen også avhengig av utvikling og endringer, og noe av den kompetansen tar jeg med meg fra Drammens Tidende. Og så må jeg lære mye nytt. Vanligvis er en forretningsutvikler knyttet til tall og regnskap, så det er spennende at Conexus ser litt andre veier.

Hvilken bok har betydd mest for deg?

- Det er umulig ikke å svare Bibelen, men jeg har ikke den på nattbordet. Bibelen er den boka som uten tvil har påvirket vår del av verden mest, uavhengig av om man tror eller ikke.

Hva gjør deg lykkelig?

- Det store: At familien har det bra, god helse, en interessant jobb og nok ressurser til å leve greit. Det lille: Løpe- eller klatreturer med barna og hyggelige hverdager. Lese «Harry Potter» med minstemann.

Hvem er din barndomshelt?

- Det var klatrehelter i tenårene, og som mange andre født på 60-tallet var jeg fascinert av astronauter og av heltene i «Star Wars».

Hva misliker du mest ved deg selv?

- At jeg er flink til å utsette ting.

Hva gjør du når du skeier ut?

- I høst var jeg på ti dagers klatre­ferie med familien, etter åtte år med personal- og budsjettansvar. Det var en utskeielse.

Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog­ mot?

- Som mediemann i 20 år har man meldt seg ut av demonstrasjonene. Før det var jeg miljøverner, men ingen demonstrant. Jeg synes ikke demonstrasjonstog er spesielt effektivt.

Er det noe du angrer på?

- Jeg har en fot som gjør at jeg daglig blir minnet på at jeg har tatt noen sjanser i klatringen som jeg burde angre på.

Hvem ville du stått fast i heisen med?

- Jeg tar aldri heisen.

elisabeth.helgeland.wold@dagsavisen.no