Drammen holder stand i et synkende boligprismarked. FOTO: NTB SCANPIX

Fortsatt prisvekst i Drammen

BOLIGMARKEDET: I går kom rapporten som viser at prisene på boliger går ned. Nedgangen er større enn ventet, og boligene ligger lenger ute for salg. Men ikke i Drammen.

Eiendomsbransjen leverte i går en fersk rapport og prisstatistikk for boligprisutviklingen i november. Den viser at det meste av oppgangen i 2013 snart er spist opp fordi prisene faller kraftigere enn ventet i november. Det er store regionale forskjeller i prisutviklingen, men det er kun i Drammen, Trondheim og Bergen at prisene fortsatt stiger. I tråd med hva befolkningen betaler for bolig, viser en undersøkelse som Eiendomsmegler 1 har foretatt at folk flest venter uendrede eller lavere priser i årene som kommer.

 

Enorm utvikling i byen

Dagsavisen Fremtiden skrev i september om sjeføkonom Roger Bjørnstad i Samfunnsøkonomisk analyse som spådde dårligere tider for boligmarkedet i Drammen og Buskerud.

Foreløpig er det tidlig å konkludere, men mye av prisveksten i Drammen kommer av at byen er i enorm vekst på alle fronter. Og ikke helt ubetydelig - Drammen står foran landets mest ambisiøse utbyggingsvisjoner for de neste årene. I tillegg er det lagt store planer for den nye Fjordbyen på Lierstranda som vil bli knyttet tett til Drammen. I Fjordbyen alene tas det sikte på å bosette over 20.000 mennesker i løpet av de neste tjue årene.

 

Mangel på boliger

Samtidig som boligprisene i Drammen går opp, følger prisen på utleieleiligheter etter. Eiendomsmegler og daglig leder i DNB Eiendom, Øystein Liverud har sagt til Dagsavisen Fremtiden at utsiktene ser lyse ut for byen.

- Prisene kan ikke fortsette å øke med samme fart som tidligere, men jeg har ikke tro på en kraftig nedgang i Drammen, sa Liverud til Dagsavisen Fremtiden i september i år.

ronny.johnsen@dagsavisen.no