Fortsatt god jul – Sturla Helmersen og Showkompaniet er tilbake

For åttende gang er gjengen i Showkompaniet klare med juleshow, som boltrer seg i rykende ferske og lokalt produserte tekster og sketsjer med høy livekvalitet og vid latterdør.

Showkompaniet tar tak i små og store temaer som hører jula til, vrir og vender på dem, og ut kommer humor og musikalsk galskap.

Alle tekster blir produsert av ensemblet, med god hjelp fra deres faste instruktør Bror Andersen. Med høyt musikalsk nivå på bandet ledet av Trond Nilsen lover de å gjøre førjulskvelden fullkommen og stiller med intet mindre enn lattergaranti.

Slik gikk det da ensemblet inviterte politikerne fra det nyvalgte kommunestyret til premieren onsdag.

På scenen står Roar Ask, som publikum vil kjenne som Ingrids pappa i «Jakten på Juleskurken» i tillegg til en rekke sykehusrevyer, høstrevy og selvsagt tidligere juleshow. Lise-Mette Lindland fra Krokstadelva er fast vokalist i Krokstad storband gjennom 30 år og er korist i Pink Floyd-tributebandet A Saucerful of Secrets, og er krumtappen i den jazz- og showtekniske siden av samarbeidet i tillegg til å bidra med tekst.

Sturla Helmersen er primus motor og gründer av foreningen Showkompaniet, som sprang ut av Drammen Showteater før det. Hans lokale røtter går tilbake til 1980 og mange år i Nedre Eiker amatørteater, og Juleshowet ville ikke vært til uten ham. Allsidige Runi Tømmeraas har vært danser og koreograf i revyer og forestillinger både i og utenfor Drammen og er i tillegg fremdeles aktiv danser i Attic.

Et sikkert stikk er også Ragnhild Grøndahl, som bor i Mjøndalen og har drevet med teater i 30 år, også hun et kjent og kjært komisk fjes i både sykehusrevyer, Høstrevyer og Nea teater.

Stykket spilles fram til 5. desember.