Annonse
FOTO: KATRINE STRØM

Forsoving kan gi pris

Det prisnominerte morgenradioprogrammet startet med at Chetan Rastogi forsov seg halvannen time og kom på jobb tre kvarter ut i sendingen. Imens holdt NRK-programleder Anne Marit Borgen Werring praten i gang.

Annonse
Lokale nyheter

Nå er programleder Anne Marit Borgen Werring (42) i NRK Buskerud nominert til «radioens Oscar», Prix Radio, sammen med nettopp kollega Chetan Rastogi.

Gratulerer! Fortell om mars-sendingen dere er blitt nominert til Prix Radio for?

–Vi visste dagen før at vi hadde mye bra stoff. Men så startet det med at Chetan forsov han seg halvannen time og måtte vekkes, og kom først på jobb tre kvarter ut i sendingen. Vi bestemmer oss for å gjøre et poeng av det, så han går rett på idet han kommer. Det var også bursdagen til Chuck Norris, som Chetan har et hjerte for, og han hadde en god del morsomme facts om ham, og en avtale om å ringe den eneste i Europa omtrent som er sertifisert for å drive Norris’ egenutviklede kampsport – han bor i Nedre Eiker! I sendingen snakket vi også med russejenter om at fargen på russedress er blitt valgfri. Jeg føler at det er en sending som er folkelig og nedpå, og med en kuriøs vri.

Du starter på jobb kl. 05 og går rett inn i de tusen hjem fra kl. 06. Hva gjør du for å få opp energinivået så tidlig om morgenen?

– Jeg har jobbet sånn i veldig mange år, litt for mange kanskje. Det er jo ikke sunt – jeg er ikke så god på regimet å legge meg tidlig lenger, selv om jeg som regel får til to timer når jeg kommer hjem. Men selv om jeg er B-menneske liker jeg den sendinga veldig godt, det å være den som første snakker til folk. I ettermiddagssendinga har folk alt stått lenge i dagen.

Hva liker du selv best å høre på radio?

– Jeg har begynt å høre på podkast jeg nå, alle Ekko-dokumentarene er veldig bra, og VGs «Uløst». Liker god historiefortelling, og disse er nesten som å høre på lydbok. Å kunne gjøre noe annet ved siden av er jo gull – enten det er å sole seg eller ta ut av oppvaskmaskinen.

Hvilken bok har betydd mest for deg?

– Da jeg gikk på videregående leste jeg «Det angår også deg», som gjorde inntrykk. Vi besøkte Theresienstadt rett etterpå. Jeg kom på den nå, for jeg skal snart på Polen-tur med sønnen min.

Hva gjør deg lykkelig?

– Familien min. Det blir ofte litt sånn «hilse på hverandre i døra» når begge går vakter – men nå som barna er større klarer vi oftere enn før å jobbe parallelt. Det får være at det er litt teit at det høres ut som om vi driver hele NRK når begge er på tidligvakt! «Det var Dagsnytt ved Anders Borgen Werring». Og så rett over til meg ...

Hvem var din barndomshelt?

– Jeg var veldig fascinert av Tom Cruise, og så en stund «Top Gun» hver dag når jeg kom hjem fra skolen. Men det må nevnes at faren min hadde en evne til å komme inn akkurat i den romantiske scenen der de filmes i silhuett, og bemerke at «Tom Cruise har flaskeskuldre». Dessuten ga jeg opp Tom da han sto og hoppet i sofaen til Oprah Winfrey noen år senere.

Hva gjør du når du skeier ut?

– Det er sjelden jeg tenker at jeg gjør det. Mannen min vil nok si at jeg shopper litt mye. Og jeg har vel et rimelig stappa klesskap.

Hva misliker du mest ved deg selv?

– Jeg snakker vel mye.

Hva kunne du gått i demonstrasjonstog for eller mot?

– Jeg er ikke så glad i demonstrasjonstog, jeg liker markeringer bedre. Det var veldig fint da Kong Olav døde, det var vel den første gangen her til lands at så mange spontant møtte opp og la ned blomster og tente lys.

Hvem ville du helst stått fast i heisen med?

– Kong Harald, han er kul. Tenk på alt han har opplevd! Og fra en helt annen synsvinkel enn oss andre. Eventuelt mannen min Anders, som ville vært det tryggeste for å motvirke klaustrofobi!

Annonse