FIKK FOR MYE: Til tross for at bystyrerepresentant Lavrans Kierulf (Frp) spurte administrasjonen om han fikk for mye utbetalt, ble ikke feilutbetalingen oppdaget før nå. - Jeg vil betalte tilbake alt, sier Kierulf.

Flere politikere har fått for mye

Bystyrerepresentant Lavrans Kierulf (Frp) fikk mellom 270.000 og 280.000 kroner for mye i forrige periode. Også to andre politikere har fått utbetalt for mye.

- Jeg er innstilt på å betale tilbake. Utover det håndeteres saken av gruppeleder Jon Helgheim, sier Kierulf.

Ifølge Helgheim har Kierulf fått utbetalt mellom 270.000 og 280.000 kroner for mye i godtgjøring de fire siste årene. Han er rammet av den samme administrative feilen som fire gruppeledere ble. Det er imidlertid én viktig forskjell:

- Lavrans har spurt administrasjonen både muntlig og skriftlig om han fikk utbetalt riktig beløp. Svaret var ja, forteller Helgheim.

Avdekket av kommunerevisjonen

Gruppelederne i bystyret skal orienteres om saken klokken 17 i rådhuset. Helgheim og Kierulf fikk vite om det for en ukes tid siden. Ifølge Helgheim er det andre som også har fått for mye, men Kierulf har fått mest.

Det er en gjennomgang utført av kommunerevisjonen som har avdekket enda flere feilutbetalinger av godtgjøring til folkevalgte. Helgheim mener Kierulf rammes urettmessig hardt:

- Det er ekstra surt for han siden han i 2012 kontaktet administrasjonen om dette. Han ante uråd og trodde han fikk for mye, men fikk til svar både skriftlig og muntlig at utbetalingen var riktig, sier Helgheim.

- Ille å bli mistenkeliggjort

Frps gruppeleder mener dette gjør at Kierulfs sak skiller seg fra hans:

- Jeg vet hvordan det er å havne i den situasjonen, å bli mistenkeliggjort. Jeg unner ingen det. De fleste er sløve når de leser lønnsslippen sin, og dette er det ikke lett å ha oversikt over, sier Helgheim.

- Lavrans har vært både oppmerksom og ærlig. Derfor er denne saken ekstra kritikkverdig.

Drammen kommune er ventet å komme med en pressemelding senere i ettermiddag.