Steff Nevers. FOTO: PRIVAT

- Fidjestøl var min helt

NAVN I NYHETENE: Musikeren innrømmer at han er elendig på bøker.

Steff
 Nevers (38)

Countrymusiker

Nominert til British Country Music Awards som går av stabelen 24. november.

Hva betyr det å bli nominert til en stor internasjonal countrypris?

- Jeg tror kanskje ikke det er så viktig for den generelle nordmann, men for meg betyr det veldig mye. I min sjanger så betyr en nominasjon i countrykategorien mye for mitt arbeid framover. Jeg feiret godt med et par øl, for å si det sånn.

Hva ville det bety for deg å vinne prisen?

- Det hadde vært så utrolig fett. Det er jo en perfekt måte å få vist fram hvem jeg er som artist, og det ville betydd at jeg hadde fått muligheten til å spille på mange internasjonale festivaler. Så det er et drømmescenario.

Du har solgt huset i Drammen og flyttet til Spania - hvorfor?

- Vi kommer til å bo halvparten i Spania og halvparten i Norge. Kona mi har leddgikt og jeg kan jo stort sett bo hvor som helst, så klima har hatt mye å si. Dessuten har jeg fått en unik mulighet til å vise meg fram i Spania også, nå sist i Barcelona, så det er jeg fornøyd med.

Hvilken bok har betydd mest 
for deg?

- Bok? Jeg kan ikke si at jeg leser så mye bøker altså. Jeg er faktisk helt elendig på bøker, men kan du ikke spørre om hvilken film som har betydd mest for meg så svarer jeg «Crossroads».

Hva gjør deg lykkelig?

- Jeg blir lykkelig av familien og av å spise god mat. Jeg er ikke 70 år altså, men jeg liker familien min rundt meg og så liker jeg å stå på scenen når det tar helt av. Da koser jeg meg.

Hvem var din barndomshelt?

- Jeg drev faktisk med skihopping da jeg var liten. Så helten min var Ole Gunnar Fidjestøl. Jeg har møtt ham en gang og det var stort, han var kongen.

Hva misliker du mest ved deg selv?

- Ølmagen. Det er jo ikke mulig å få den bort samme hva jeg gjør, så det må bli den.

Hva gjør du når du skeier ut?

- Det husker jeg som regel ikke dagen etterpå. Nei, det er mat igjen med gode venner og noen gode øl. Ellers liker jeg å ramle inn på noen steder der musikere jammer, det liker jeg godt.

Hva er du villig til å gå i 
demonstrasjonstog mot?

- Der er jeg nok helt nøytral altså. Ikke mange ting jeg ville gått i tog mot. Det eneste måtte være å bli med på et opprop mot politikerne for å sørge for at de eldre blir litt bedre tatt vare på enn de gjør i dag.

Er det noe du angrer på?

- Nei, egentlig ikke. Jeg er så gammel nå at jeg setter pris på flere av de feila jeg har gjort. Ellers hadde jeg aldri lært. Det er bedre å ha gjort noe dumt enn ikke å ha gjort noe i det hele tatt. Noen ganger må man brenne seg for å innse hvordan livet er.

Hvem ville du helst stått fast 
i heisen med?

- Marve Fleksnes. Uten tvil. Han har vært en stor helt for meg og jeg drar fram filmer av Fleksnes hele tida.

ronny.johnsen@dagsavisen.no