Festival med suksess

Neste år er Elvefestivalen 25 år og skal feire med tidenes festival. Det skal holde hardt.

– Vi er helt svimle etter helgen, sier festivalsjef for Elvefestivalen Louise Winnes Prestgard, og fortsetter;

– Dette har vært tidenes gjennomføring i alle ledd. Det er solgt 11.000 billetter og det har vært få problemer og lite bråk. Vi har ikke fått oversikt enda, men anslår godt over 150.000 folk i byen i løpet av festivalen. 275 frivillige har vært i aktivitet, noen med én vakt, andre i en hel uke, sier Prestgard.

Festivalsjefen vil ikke røpe noe for neste års 25-års jubileum for Elvefestivalen, som er en av Norges eldste og største festivaler.

– Men vi skal slå på stortromma, og ha med oss alle på å lage tidenes festival.

Grønt alternativ

– Vi har fått utelukkende gode tilbakemeldinger fra både publikum og artister, sier Tomas Innstø i Frukt & Grønt, en av arrangørene for Plenen på Strømsø, som allerede har lagt ut invitasjon på Facebook til Plenen 2020.

Under Elvefestivalen var den lille, grønne oasen full av folk og musikk, men i et litt annet tempo enn i resten av byen.

– Det var god stemning og akkurat som vi ønsker at Plenen skal være. Under lørdagens headliner Daniel Kvammen var det inne maks antall publikum, omtrent 600, men i løpet av helgen var det folk innom hele tida. De som var på ordførerduellen på dagtid, var der kanskje ikke om kvelden og omvendt. Men et jevnt sig av publikummere hadde vi hele helgen, konstaterer Innstø.

Er det ingenting som gikk galt, eller som kan bli bedre?

– Jo, man kan alltid bli bedre, men bare detaljer i det store sammendraget. Kanskje vi ønsker oss flere frivillige neste år, det ble litt mye å ta all riggingen selv, men vi er ikke arbeidssky, altså.

Nye spirer gror

– Mange synes det var deilig å komme inn til oss på Plenen, hvor det var litt roligere enn andre steder i byen. Men det er fint med begge deler, så blir det variasjon, akkurat som det skal være på festival, sier Innstø som også forteller at det grønne konseptet, med kildesortering på stedet og gjenbruksglass fungerte bra.

Talentprogrammet «Nysådd» var en nyvinning på Plenen i år, hvor unge artister fikk prøve seg på en profesjonell scene.

– Det ble et høydepunkt, med et solid festivalpublikum, ikke bare familie og venner. Vi hadde jo booka dem ut ifra demoer, og det ble superbra. Neste år håper vi at enda flere melder seg på, og vi skal være tidligere ute, så fristen blir litt lenger enn en uke, lover Innstø.