Etter at Sommerbris 2015 kastet inn håndklet i desember, ble Bragernes strand ledig for andre 11.-14. juni. Nå går det mot en helt ny festival. FOTO: KATRINE STRØM

Festival likevel?

Stefan Knigge og Arnt Jøran Leander går fra å være festivalfrivillige til å være styre i det nyopprettede selskapet Festival Arrangøren AS.

Før jul søkte de kommunen om å få reservere Bragernes strand for å arrangere nyskapningen Bragernes Festival. Sted og dato er det samme som Sommerbris 2015 hadde fått tilsagn om, før festivalen ble avlyst etter at Dagsavisen Fremtiden avslørte en rekke krav fra artister og leverandører mot arrangør Øystein Remøy.

Tirsdag denne uka kunngjorde Brønnøysundregistrene det nye firmaet Festival Arrangøren AS, der Stefan Knigge, Arnt Jøran Leander og Rønnaug Johnsen er henholdsvis styreleder og -medlemmer. Bedriftens formål er «arrangering og drift av konserter og aktiviteter i forbindelse med festivaler». Knigge er daglig leder Bowling 1 Drammen AS, og har ikke tidligere arrangert konserter eller musikkarrangementer,   utover å være frivillig på nettopp Sommerbris. Der skulle Leander, som driver et sjåførfirma, være bookingansvarlig i år, samme rolle som han har i Bragernes Festival, bekrefter Knigge.

– Men ingen av oss hadde noe med økonomien å gjøre, sier Knigge til Dagsavisen Fremtiden.

– Har Øystein Remøy en rolle i de nye planene?

– Han har ingenting med Bragernes Festival å gjøre, sier Knigge.

– Ikke problem å få artister

Den nye festivalen har Facebook- og hjemmeside, men Knigge ønsker ikke å dele så mye om planer eller booking ennå.

– Vi jobber fortløpende, det er jo ikke lenge til festivalen, sier han. Vengaboys var bekreftet som headliner til Sommerbris, men Knigge vil ikke kommentere om de overtar denne bookingen.

– Som ny aktør, men med samme sted, dato og bookingansvarlig  som Sommerbris – hvordan er responsen så langt?

– Den har vært bra. Det er ikke noe problem å få artister, sier Knigge.

Parkavdelingsleder Marte Kristine Høibraaten i Drammen kommune fikk søknaden 18. desember, etter at Sommerbris ved Øystein Remøy hadde sagt fra at han likevel ikke ønsket å bruke området. Ifølge Høibraaten vil den nye søkeren få leie utifra de samme forutsetninger som Sommerbris.

– De har etablert et selskap og har et organisasjonsnummer, og det er det vi legger vekt på, sier Høibraaten.