Favoritter fra Konnerud

Eviggrønne musikalske filmperler på en snor, når Konnerud Skolekorps spiller på Studioscenen: «In The Movies».

Lørdag kl. 17 inntar gjengen fra Konnerud selveste Drammens Teater, og ønsker små og store velkommen til årets høstkonsert «In the Movies».

Alle korpsets medlemmer deltar, når aspiranter, juniorer, hovedkorps og eldste Gruppe spiller alle melodier fra filmens verden, forteller styreleder og korpsmamma Tone Hovda.

– Vi pleier å ha en høstkonsert som vi har lagt til litt ulike arenaer, og da vi spilte i teateret var det så vellykket at det ønsket vi å gjenta. Det er gøy for ungene å spille på en «ordentlig» scene, og da synes vi det passer med et ordentlig tema også! Filmmusikk liker ungene å spille, og så prøver vi å supplere musikken med litt koreografi, aktivitet og illustrerende slideshow så det skal blir en best mulig forestilling, sier Hovda. Målet er å engasjere hele korpset, også når en av gruppene ikke selv spiller.

– Det blir noen overraskelser, lover Hovda.

Saken fortsetter under bildet

Foto: Tone Hovda

Begge kjønn

Konnerud er tradisjonelt en stolt idrettsbydel, og ikke fullt så ofte hører man om at kulturen også lever i beste velgående gjennom for eksempel barneteater og korps.

– I år har vi faktisk fått mange nye aspiranter, etter noen år med synkende medlemstall. Vi konkurrerer jo med mange andre aktiviteter, men gjør vårt beste for å holde på de vi får ved å gjøre hyggelige ting sammen, i tillegg til øvinger. Vi kom nettopp hjem fra korpsseminar, en hel helg ved Tyrifjorden, det er morsomt å samles over flere dager sånn. Vi skal også ha akekonkurranser til vinteren, og ambisjonen for neste år er å være mer synlig i nærmiljøet. Fra før er 17. mai det store, men vi vil gjerne spille på Konneruddagene og andre arrangementer i bydelen. Det er både gøy for musikantene, og bidrar til å rekruttere flere. Korps er en fin aktivitet, ikke minst fordi vi i motsetning til håndball og fotball samler barn på tvers av både alder og kjønn, og fra ulike skoler. Man spiller jo ellers gjerne med de man går i klasse med fra før, påpeker Hovda.

Hun benytter også sjansen til å selge inn en flott foreldregruppe.

– Mange har fulgt flere barn gjennom, har vært med lenge og er erfarne. Og når du nevner barneteateret – kanskje vi skal forsøke å få til noe i samarbeid med dem, funderer styrelederen.

Sosialt og sårt nødvendig

Konnerud Skolekorps ble stiftet i 1955 og har i overkant av 50 musikere i alderen 7–17 år. De øver på Konnerud skole, i tillegg til at medlemmene har individuelle timer ved Drammen kulturskole.

Hvert år arrangerer korpset tradisjonelt loppemarked i Konnerudhallen og vårmarked på Konnerud senter. Disse er både sosiale helg og en viktig inntekt for korpset. Å leie teaterscenen er ikke gratis, og styrelederen håper så mange som mulig tar turen innom. De søker en rekke ulike stipend og støtteordninger gjennom året, stort sett til konkrete prosjekter, og høstkonserten er finansiert på den måten.

– Det er fortsatt plass til flere!