Et sabla liv tar snart slutt

– Folk kom langveisfra for å gå på Recepten, det var høydepunkt for mange å feste på Park i Drammen – det var et sabla liv for å si det rett ut!

Hvem: Jostein Sveen (68)

Hva: Hotelldirektør Scandic Park Drammen

Hvorfor: Park stenger 1. juli, etter 56 års drift

 

Du har vært med Park mer eller mindre i 50 år, hva har vært høydepunktet?

– Det har vært så mange høydepunkter, det beste er at Park alltid har vært en god arbeidsplass gjennom alle år. Vi har hatt det moro på arbeid i møte med hyggelige folk, både arbeidskolleger og gjester. Her skjer det noe hver eneste dag, det er det som er spennende med hotellbransjen.

Park hadde show med artister på 60, 70 og 80-tallet?

– Ja, det kom artister fra fjern og nær; Baccara, Øystein Sunde, Ole Ivars, Lill-Babs, Ivar Medaas, Dizzie Tunes og Sputnik, for å nevne noen. Tror det var litt striptease der inne også. Mener å huske det var noe litt lugubert, haha. Dette er jo så lenge siden. Drammen, med Park i spissen, ble hovedstad når det kom til underholdning.

Hva er tilbakemeldingene dere får fra gjester og publikum når dere nå legger ned etter så mange år?

– Alle synes det er trist, vi får så mange gode tilbakemeldinger om den fine tida mange har hatt på Park, og alt de har opplevd her, vi kunne skrevet bok. Dette var byens storstue, her begynte man kanskje å drikke, det var dans og fest, bar og uteliv.

Hva har Park betydd for Drammen?

– Veldig mye for alle, for næringsliv, for politikere og mann i gata. Park var møtestedet for offisielle middager og tilstelninger, dette var byens første moderne hotell da det åpnet i 1962. Og hit kom folk fra andre steder for å gå på Recepten, det var høydepunkt for mange å feste på Park i Drammen – det var et sabla liv for å si det rett ut!

Hva har vært det viktigste for deg som hotelldirektør i avviklingsprosessen?

– Å ta vare på de ansatte på en ordentlig måte, der har Scandic vært helt suverene. 99 prosent av arbeidstakerne, og det er veldig flinke folk, har fått nye jobber, enten i Scandic eller ved andre hoteller i byen.

Du får veldig godt skussmål og mye skryt for det du har gjort for og med Park, hva betyr det for deg?

– Jeg setter veldig stor pris på det, og jeg har hatt en jobb som jeg har elsket og trivdes med i alle år. Park har betydd mye for meg, her traff jeg også kona mi.

Hvilken bok har betydd mest for deg?

– Jeg har bestandig likt å lese om norske polarforskere og om polarhistorien, som for eksempel Helge Ingstad. Men akkurat nå leser jeg en bok som heter Trærnes hemmelige liv. Den handler om at trær lever, det er ikke bare å sette motorsaga i dem.

Hva gjør deg lykkelig?

– Å ha god helse, å trives i jobben, at familien har det bra, treffe gjestene våre, alle kollegene på jobben.

Hvem er din barndomshelt?

– Knut Kupper’n Johannesen, heltene fant vi i idretten på den tida.

Hva misliker du mest ved deg selv?

– At jeg er litt for pliktoppfyllende, noen ganger går jobben foran familien og egen helse, jeg skal liksom ikke svikte.

Hva gjør du når du skeier ut?

– Nå for tida er det ikke så mye. Jeg har nettopp fått en kneprotese, så ikke alkohol i alle fall. Nå gleder jeg meg til å sykle igjen. Ellers er jeg omgitt av god mat både på jobben og hjemme, kona mi er kokk, så jeg er heldig sånn.

Er det noe du angrer på?

– Nei, jeg angrer ikke på noe.