Nyheter

– En av grunnene til at jeg var skeptisk til opprettelsen av DKEU

Utbyggerselskapet Drammen kommune Eiendomsutvikling AS er blant aktørene som venter på ny reguleringsplan for Konnerud sentrum. Det liker ikke Fredrik Haaning (H).

Styrene i de to sameiene i Pettersvollen på Konnerud sa til Dagsavisen Fremtiden onsdag at det som provoserer ekstra mye med kommuneadministrasjonens avgjørelse om å avslutte ulovlighetsoppfølgingen på deres tomt, er at kommunen selv kan ha interesse av å få på plass en ny reguleringsplan så snart som mulig. I samarbeid med Bjørn Rune Gjelstens Profier AS utvikler nemlig Drammen kommune Eiendomsutvikling AS nye leiligheter i sentrum av Konnerud, som på store boards oppgis å skulle komme for salg i 2020.

– Ekstra stor aktsomhet

– I denne saken hvor Drammen kommune både har ansvaret som forvalter av innbyggernes rett til å få sine saker behandlet på forsvarlig og riktig måte, og i tillegg opptrer som eiendomsutvikler i området, stilles det etter vår oppfatning ekstra store krav til aktsomhet med hensyn til roller og habilitet, sa Torfinn Titlestad, styreformann i Sameiet Gåserud terrasse til Dagsavisen Fremtiden onsdag.

For ordens skyld: DKEU AS er ikke involvert i verken byggeplanene på nabotomta i Pettersvollen, eller omfattet av ulovlighetsoppfølgingen.

– Viktig å ikke rushe

– Det var en av grunnene til at jeg var imot opprettelsen av selskapet DKEU AS – jeg mener at kommunen ikke skal ta en aktiv utbyggerrolle, og slik bli premissleverandør på den ene siden og utbygger på den andre. Prinsipielt og som høyremann synes jeg ikke det var en god løsning. I en sånn situasjon som vi står i er det desto viktigere at man ikke rusher ting igjennom og får spørsmål opp i etterkant som står ubesvart, sier Haaning.

LES OGSÅ: Forventer at elementer i ulovlighetssak sjekkes før ny reguleringsplan vedtas

Han sammenligner det med en tidligere sak der en bank ble pålagt av Finanstilsynet å oppløse sitt eget eiendomsutviklerfirma.

– Man skal ikke som bank være en konkurrent i et marked samtidig som man er långiver. Det kan skape usikkerhet om man sitter på to sider av bordet samtidig, sier Haaning.

Mer fra Dagsavisen