Ekte psykodrama på Brage

Publikum vil dra kjensel på flere kjente fjes blant skuespillerne i stykket «Psykt blod» som har premiere i Bragesalen på Union fredag kveld.

Dette er andre forestilling ut i brageteatret_ung, regionteaterets ferske satsing på teateropplevelser for ungdom på fritiden.

Basert på Jean-Paul Lilienfelds film «La Journée de la Jupe» møter vi en bråkete og typisk «vanskelig» klasse på videregående skole, som skal ha dramatime. De skal analysere, og fremføre scener fra et gammelt tysk stykke: Friedrich Schillers «Røverne». Læreren Sonja kommer ikke til orde, uansett hva hun gjør, og blir ikke respektert. Når en pistol faller ut av bagen til en elev blir det kaos – og pistolen snappes opp av læreren. Elevene er plutselig gisler og tvinges til å spille teater. En intens reise gjennom forskjellige sjangre fra thriller til komedie til drama.

Saken fortsetter under bildet.

Foto: Signe Fuglesteg Luksengård

Etter premieren her på Brageteatret skal forestillingen spilles i Brageteaterets nye turnéområde Viken, det vil si fra Halden til Ål, og på Vega Scene i Oslo.

Regissør Even Torgan har hatt et svært solid crew å jobbe med, med Mari Maurstad i spissen som lærer Sonja. Ina Svenningdal, som fikk sitt store gjennombrudd i rollen som «jente-Chris» i NRK-serien SKAM, spiller en av elevene i klassen. Det gjør også William Greni Arnø fra første sesong av «Blank» og Mohammed Aden Ali fra seriene «17» og «18». Scenografien er laget som et klasserom, og publikum sitter langs veggene, tett på det som skjer.