Heidi Sandnes og datteren Cassandra liker seg best i sjøen. Men i januar er Drammensbadet alternativet, selv om det er i dyreste laget. FOTO: ENDRE STANGEBY

Dypdykk i lommeboka

DRAMMEN: Det er over dobbelt så dyrt å bade med barna i Drammen som i Oslo. For en familie på to voksne og to barn koster det 430 kroner å bruke bassengene på Drammensbadet.

Ved årsskiftet reduserte Drammensbadet formiddagsprisene, men det er fortsatt dyrt å svømme i Drammen. Ettermiddagsprisen for barn er 85 kroner. Det er over dobbelt så dyrt som på Tøyenbadet i Oslo, som tar 40 kroner for barna. Heidi Sandnes er på Drammensbadet med mann og to døtre. Hun synes prisene er i høyeste laget.

- Vi betalte 350 kroner og fikk høre at det var billig, sier Sandnes.

Det var formiddagspris. Hadde Sandnes tatt med familien på ettermiddagen eller i helgen ville prisen blitt 430 kroner.

- Jeg tror kommunen kommer til å tape på det. Mange barnefamilier vil ikke reise hit, eller kommer bare sjelden, fordi det koster for mye. Særlig for alenemødre med flere barn blir det fryktelig dyrt, sier hun.

- Hva tenker du om at det er over dobbelt så dyrt for barn å bade her som i Oslo?

- Det er trist. Vi vil at barna skal bli trygge i vann, da er det viktig at de får badet nok, sier Sandnes.

 

- Ikke urimelig

- Det er dyrere her enn i Oslo fordi vi har et nytt anlegg med bredere tilbud og lengre åpningstider, sier daglig leder for Drammensbadet, Pål Stenbro.

Han mener derfor at en sammenligning mellom Drammensbadet og Tøyenbadet blir urettferdig.

- Ja, det er dobbelt så dyrt, men det er forskjell på en Volkswagen Touareg og en Volkswagen Polo.

- Det hjelper vel ikke hvis man ikke har råd til en Touareg?

- Nei, nei. Men vi sammenligner oss med badelandene rundt i landet, som Pirbadet i Trondheim, Risenga i Asker og Aquarama i Kristiansand. Sammenlignet med dem, så er ikke vår pris urimelig, sier Stenbro.

Han sier Drammensbadet er et alternativ til å dra på kino eller i alpinbakken. Stenbro forteller at det også ble bråk da Drammensbadet åpnet høsten 2008, fordi badeprisene var lagt langt høyere enn på det gamle sentralbadet i Drammen. Badesjefen er likevel ikke enig i at prisene er for stive.

- Det følger kostnader med alle badegjester. At det da koster 130 kroner for en voksen, synes jeg er rimelig. Det koster over en million kroner i uka å holde Drammensbadet åpent. Vi har et budsjett å forholde oss til, sier Stenbro.

 

Lavterskeltilbud

- Dette er tall jeg ikke var klar over. Vi bør ikke ha priser som er 113 prosent høyere enn i Oslo, sier nestleder i byutviklings- og kulturkomiteen, Yousuf Gilani fra Venstre.

Han sier at Drammensbadet er en sosial arena som benyttes av mange nye drammensere, og synes det er synd om folk ikke kan være der så ofte som de ønsker.

- Svømmehallen skal være et lavterskeltilbud til folk flest. Det skal ikke stå på lommeboka å lære å svømme, sier Gilani.

Prisene i Lierhallen og Ekenes svømmehall ligger på nivå med Tøyenbadet, men har ikke samme fasiliteter.

endre.stangeby@dagsavisen.no