Drammenskritiker lanserer ny bok

Hvordan kan vi forstå vår egen fortid gjennom kunst? Det er spørsmålet kunstanmelder og redaktør Kjetil Røed stiller i boka som lanseres på Kunstnernes Hus i kveld.

Kjetil Røed (46) er oppvokst på Rundtom i Drammen og utdannet filosof, han er redaktør for tidsskriftet Billedkunst og har mange år bak seg som anmelder og skribent i aviser som Aftenposten og Vårt Land.

I kveld slipper han sin nye nok «Working through the past», som ser på verden og historien med et nedenfra-opp-perspektiv. Slik blir det utsikten fra en dato, et rom, en ting, et menneske eller et kunstverk som stiller inn objektivet, i stedet for at det sirkles inn på tradisjonelt vis fra det store og allmenne bildet, som «Norges historie» eller «kunsthistorien».

Selv kaller Røed tekstene for personlige essays der han filosoferer fritt rundt hvordan billedkunst kan brukes til å begripe historie – altså vår fortid.

– Og hjelp til å forstå fortiden, for å forstå samtiden, er noe vi trenger i denne ganske snodige og uoversiktlige virkeligheten anno 2020 og fremover, konstaterer Røed.

Det blir foredrag og enkel servering, og arrangementet er åpent for alle.

HVOR: Kunstnernes hus, Wergelandsveien i Oslo

NÅR: Fredag kl. 18-20