Annonse
TURISTINFORMASJONEN: På rådhuset finner man turistinformasjonen og kundesenteret. Hittil i sommer har de tatt imot 319 henvendelser. Her er medarbeider Ina Hartmann. ALLE FOTO: HANNE SOFIE FREMSTAD

Dette vil turistene se i Drammen

Drammen er kanskje ikke en by folk tenker på som en turistattraksjon. Men fakta er at byen blir besøkt av folk fra alle verdensdeler.

Annonse
Lokale nyheter

– Vi har ferie akkurat nå, men liker å holde oss aktive, forteller Anita Krans fra Skotselv.

Hun forteller at hun liker å sykle, og planlegger å ta turen Drammenselva rundt allerede i morgen.

– Men i dag er vi i Drammen for å gå til Spiralen, sier Krans.

Dagsavisen Fremtiden møter henne på turstien på vei til Spiralen. Det er byens mest etterspurte attraksjon, ifølge turistinformasjonen i Drammen. CNN har rangert tunnelen som verdens sjette mest spesielle, noe turistene later til å ha fått med seg.

– Ja, jeg vil si at Spiralen er det mest attraktive og spennende å se her. Mange kommer innom for å spørre om veien dit, og også om kart og lignende, forteller Øystein Kristoffersen, avdelingsleder for kundesenter og turistinformasjon i Drammen kommune.

319 henvendelser

I løpet av sommeren har turistkontoret tatt imot totalt 319 henvendelser.

– Omtrent 70 prosent av disse er nordmenn. Vi spør ikke nødvendigvis om hvilket ærend de har i Drammen, men det hender at det er drammensere som skal få besøk, eller ønsker å lære mer om området de bor i, sier Kristoffersen.

Utover det utgjør skandinaver og tyskere den største gruppen besøkende. Men selv om flesteparten er fra Europa, kommer det noen langveis fra også.

– I sommer har vi fått henvendelser fra folk blant annet fra Filippinene, Mexico, Kina, Australia og USA, sier Kristoffersen.

Ina Hartmann jobber på rådhuset i turistinformasjonen. Der har de blant annet et stort, interaktivt kart – hvor veien til nettopp Spiralen er godt markert.

– Det stemmer at mange vil ha veien til Spiralen. I tillegg får vi faktisk en del spørsmål om Vestlandet, så det er nok en del som kommer innom på vei videre i landet, sier hun.

Vil helst se byen ovenfra

Erik Stensland og kona fra Lier valgte å flytte til fra Bergen til Drammen da de pensjonerte seg, blant annet for å komme nærmere familien.

– Vi tar alltid med besøkene våre opp til Spiralen. Som vestlendinger synes vi jo det er best å se byen ovenfra, sier Stensland.

Også turistene Aferdita Neziri og Saron Fikre Ukbaab som er på besøk fra Oslo, har blitt kjørt opp til Spiralen.

– Det er første gang vi er her på overnatting, og liksom ser byen. Men det er veldig flott, sier Ukbaab.

God sommer for hotellet

Comfort Hotel Union Brygge, som er et av de mest besøkte hotellene i Drammen, melder om en god sommer.

– Siden åpningen i 2010 har denne sommeren vært desidert best. Turistene er gjerne på vei videre, men er interesserte i hva det er å gjøre her, hvor man bør spise og lignende, sier hotelldirektør Sara Jensen.

hanne.sofie.fremstad@dagsavisen.no

Annonse