Annonse
klovn og heks: Stykket «Heksagon og julestria» handler om forventninger og vennskap og spilles på Studioscenen i Drammens Teater fra i dag og ut uka. Foto: Privat

Dette ser de yngste drammenserne i dag

Ekteparet Prøis har avlyst julepyntingen hjemme i Svelvik, og kanskje er ditt barn i salen når Heksagon og klovnen Boboz gjør julestria morsom.

Annonse
Lokale nyheter

– Ja, vi har så store unger nå at de forstår at vi ikke gidder å pynte så mye hjemme til jul. Vi pynter juletreet på scenen et par ganger om dagen, hver dag før jul, så det får holde, ler Christin Grilstad Prøis fra Svelvik.

Nå er de klare med «Heksagon og julestria» i Drammens Teater i fire dager, med to forestillinger hver formiddag.

Det er tre år siden sist drammensbarn kunne oppleve klovnen og heksa her i byen.

– Det er nesten litt luksus når vi flytter inn i Drammens Teater med forestillingen vår, får vi så god hjelp av alle de flinke folka som jobber der, skryter Christin som forteller at de har spilt forestillingen med Heksagon over 2.000 ganger siden de startet opp i 2001.

– Du vet unger blir større, så publikum rekrutteres raskt.

Det var Christin Grilstad Prøis barnebok «Heksagon» som ble til teater, som igjen ble til NRKs Barnetimen for de minste, og deretter smalt det hele i gang med turneer og opptredener landet rundt.

Alle turneene har satt spor hos forfatter Christin og musiker Pål fra Svelvik, og iblant snakker de om at det holder nå, en eller annen gang må de gi seg med klovnetull og heksetryll, men gleden over turnélivet, møtene med barna og det å få oppleve Norge på kryss og tvers, gjør det vanskelig å si stopp for ekteparet som nå er på annen generasjons publikum.

– Til vanlig sitter jeg alene og skriver bøker, så å være på juleturné er et deilig avbrekk, erkjenner Christin Grilstad Prøis, og legger til:

– Heksagon konseptet er veldig billedlig, en fantasiverden, med Heksagon og Boboz som ser verden på forskjellige måter, de har ulike referanser og oppfatter ting ulikt – et enkelt konsept for ungene å ta del i.

Førjulsmoro med «Heksagon og julestria» spilles fra Mo i Rana i nord til Kristiansand i sør, med til sammen 34 forestillinger, og tirsdag er de klare for Drammens Teater. Forestillingene spiller på formiddagen og er åpen for alle.

Annonse