Annonse
Foto: Jon Olav Nesvold/ NTB scanpix

– Det er ikke slitsomt med juleturné

Annonse
Lokale nyheter

Elisabeth Andreassen (59)

Artist. Premiere i Drammens Teater med showet «Julestemning på et Blunck, Bettan & Endresens» tirsdag

Kan du fortelle om showet?

– Vi «flytter inn» i Drammens Teater på lørdag, med full produksjon og bor der i fire-fem dager. Der skal vi øve og være, med premiere tirsdag. Vi er ambisiøse og føler at publikum skal få det aller beste, så vi har bare med ett nummer fra i fjor, ellers er alt i årets show nytt. Det blir julerock og ballader, humor, latter, glede, og kanskje bringes fram noen tårer. Jeg skal blant annet ha med joiken min, den er spesiell for meg og det blir fint og godt å synge den. VI har et veldig godt samarbeide vi fire, det er veldig stimulerende å få jobbe med så flinke folk. Sammen med kapellmester kommer vi fram til fine arrangementer. Det blir mye øving og veien fram til målet er spennende og gøy – hele prosessen fram til show. Vi begynner allerede i mai med de første prøvene.

Ditt forhold til Drammens Teater?

– Jeg har vært der mye og har et trofast publikum i Drammen, de er flinke til å bruke teatret sitt. Man blir godt tatt imot på alle måter. Teatersalen er så vakker både å spille og å sitte i, Drammens Teater er et spennende hus og man nesten føler seg litt opphøyet, dessuten er det et veldig fint personale som jobber i teatret.

Hvorfor vil folk så så gjerne gå på show og konserter før jul tror du?

– Jeg tror mange ønsker å samles til noe hyggelig før jul, kanskje er det tradisjon å få med seg en konsert eller to, eller kanskje er det fast for noen at de går i Drammens Teater. Førjulstiden er fin til ettertanke, til å minnes de man savner, til å være sammen med familie og venner. Selv samler jeg familien rundt et fint bord, så snakker vi om dem vi savner, så ler vi litt og har det hyggelig.

Det må jo være slitsomt, så hva er det beste med å dra slik rundt?

– Nei, det er ikke slitsomt, vi reiser, synger og spiser og sover. Vi har det kjempehyggelig og er bestevenner. Dessuten er jeg jo liksom tanta til Øivind Blunck, haha, og det har vi det mye moro med. (Bettans mann Tor, var onkel til Guri Schanke, som var gift med Blunck, red.anm.) Kanskje det hadde vært slitsomt hvis vi hadde hatt små barn, men alle er voksne og kan passe seg selv.

Hva gjør deg lykkelig?

– Å være sammen med mine døtre nå i det siste, gode venner, musikk, natur, å være på hytta.

Hvem er din barndomshelt?

– Mine foreldre og Pippi – en god kombo!

Hva gjør du når du skeier ut?

– Kanskje går på byen med venninner hvor vi spiser god mat, drikker god vin og ler høyt.

Hva misliker du mest ved deg selv?

– Jeg jobber litt mye. Venninnegengen blir litt oppgitt over at jeg aldri kan svare ja, plutselig får jeg en jobb jeg ikke kan si nei til, eller jeg øver til noe.

Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog mot eller for?

– Mye! Pleiepengeordningen for eksempel. Det er høl i hue at regjeringen skal gå inn å nappe av de pengene, det er katastrofe for spesifikke familier. Og for likestilling og mot forskjellige former for urettferdighet. Jeg sto foran Stortinget for brystkreftsaken for noen år siden. Man må ikke tro at man er for liten, men man må gidde. Jeg synes det er fint å bruke kjendisskapet slik, og har mange saker jeg er engasjert i.

Er det noe du angrer på?

– Nei, og det mener jeg. Man lærer jo av alt, selv de dårlige tingene.

Hvem ville du stått fast i heisen med?

– Det finnes sikkert mange jeg kunne stått fast med, men jeg har jo sikkert dårlig tid, haha! Så da blir det en heisoperatør, som er både pen og morsom og som kan fikse heisen.

Annonse