FOTO: KENNETH LIA SOLBERG

– Det er årets høydepunkt for mange ungdommer, uten tvil

Blåkkfestivalen vokser seg større år for år.

Hvem: Fredrik Eldøy (31)

Hva og hvorfor: Bookingansvarlig for Blåkkfestivalen som ble arrangert i helgen og ungdomsarbeider på G60 og Neon aktivitetshus.

 

Hvordan blir årets Blåkkfestival?

– Vi følger oppskriften fra tidligere år, men på grunn av byggearbeider bruker vi et nytt område på parkeringsplassen utenfor Neon aktivitetshus. Selve Neon, som er ungdomsklubben på Fjell, blir i år innenfor festivalområdet.

Hvem er denne festivalen først og fremst for?

– Den er for ungdommene på Fjell. De er også med på å arrangere og sitter i festivalstyret og bestemmer det meste.

Er det bare ungdom fra Fjell som kommer dit?

– Det kommer ungdom fra hele Drammen. Det er om å gjøre å trekke folk fra andre områder også. I fjor kom det folk fra hele Drammens-området, og noen fra Vestfold og fra Oslo. Vi hadde demokonkurranse for tredje gang i år, og merket godt at vi får demoer fra hele landet. Vi er godt kjent innad i hiphopmiljøet. Vi fikk inn i overkant av 60 demoer, så det ble en lang prosess å velge ut.

Hvilken betydning har Blåkkfestivalen for Fjell?

– Jeg tror det er årets høydepunkt for mange ungdommer, uten tvil. De går og gleder seg hele året. Vi samler ungdom i alle aldersgrupper, selv om vi utad er en smal sjangerfestival. Det er høyt engasjement blant mange.

Hvilke artister er du mest stolt av å ha på plakaten i år?

– Hvis jeg skal trekke fram noen, blir det de lokale artistene som vi jobber med hele året. Det er stort å se de lokale rapperne skinne på scenen.

Hiphop er en dominerende sjanger på festivalen. Hvorfor det?

– Det passer godt med kulissene på Fjell, den urbane asfaltjungelen, blokkene og det hele. Miljøet rundt er urbant, og dette er en kraftig uttrykksform. Ungdommene der oppe har kraftige meninger og er veldig engasjerte, så det er en tydelig link sånn sett.

Hvor mange besøkende hadde dere forrige gang?

– Sånn cirka 1.000. Vi setter publikumsrekord hvert år, og satser på å øke med et par hundre også i år.

Er festivalen kun for ungdom?

– Den er for ungdom, men alle kommer inn. Blir det fullt, sjekker vi leg, og da kommer du ikke inn om du har fylt 25. Men vi har aldri trengt å sperre noen ute før.

Hvilken bok har betydd mest for deg?

– Jeg er ikke noen leser, men hvis jeg skal trekke fram én bok: Arbans «trumpetbibel». Det var gjennom trumpeten jeg kom inn i musikk. Den boka fikk meg til å nerde på musikk, og fikk meg videre inn i hiphopen.

Hva gjør deg lykkelig?

– Det er først og fremst familie. Jeg har en datter som gjør meg veldig lykkelig. Bortsett fra det, er det å arrangere ting og å gi opplevelser til folk som setter pris på det. Og musikk og venner.

Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog mot?

– Alt som er urettferdig i verden. Det er mye å plukke fra om dagen.

Hvem ville du helst stått fast i heisen med?

– Selveste Arman, som er årets konferansier på Blåkkfestivalen. Han er tidenes mest lættis fyr.