Dere som griser til marka vår, skjerp dere!

Med sommervarmen strømmer folk til badeplassene i marka. Flott å se at store og små drar på tur med mat og drikke og nyter dagene ute. Fint at barn, ungdom og voksne i alle aldre koser i vannet. Overfylte parkeringsplasser, parkerte biler langs veiene og et yrende liv som høres kilometer unna er klare tegn på populære badeplasser.

Til Landfalltjern kan det kjøres bil helt frem til badeplassen. Men det er også noen spreke som går, løper eller sykler opp de bratte bakkene.

På gressletta og rundt vannet på Landfalltjern er det satt ut veldig mange søplekasser. I tillegg står det flere store containere ved toalettene.

Søplebøttene er merket med en stor lapp med teksten «FULLT? KAST SØPPEL I GRØNN CONTAINER VED TOALETTENE».

De fleste er flinke til å benytte søplebøttene og containerne. Likevel er det noen som ikke klarer å kaste søpla si i en av de mange søplebøttene eller i en container. På søndag kveld etter en veldig varm og flott dag var søplebøttene breddfulle, og det sto stablet bærepose på bærepose rundt søplebøttene fulle av søppel. På muren fløyt det av søppel. Ja, det er til og med noen som setter søpla si ved siden av søppelbøtta selv om den ikke er full. Blir dette liggende over natten vil både fugler og dyr dra søpla utover.

Som et resultat av korona-restriksjoner er toalettene stengt. Det resulterer i at folk gjør fra seg og legger igjen dopapir og møkk i buskene og langs stiene rundt vannet. Hyggelige badeplasser mister sin sjarm når søpla ligger slengt rundt, og folk går på do rundt om i buskene.

Til dere som griser til den flotte marka vår, skjerp dere!

Vær med på å ta vare på de flotte badeplassene vi har. Vi har alle et ansvar for å rydde vekk søpla vår og holde naturen og badeplassene rene.

Og til kommunen: Styrk kontroll og beredskap på de mest populære badeplassene. Toalettanleggene må også gjenåpnes med korona-regler og antibac klar til bruk. Sånn som vi har det nå rundt blant annet Landfalltjern kan vi ikke ha det i den flotte Drammensmarka vår.