Jan Søhoel kom med sin 17-seter og sørget for at elevene ved Heltberg skole ble fraktet dit de skulle. FOTO: RONNY JOHNSEN

- Denne saken betyr enormt mye for meg

TOK MED SEG BILEN: TV-aksjonen er avhengig av at frivillige stiller opp. Jan Søhoel satte seg i bilen og hjalp til med å frakte bøssebærere rundt i byen.

TV-aksjonen er ikke ordentlig i gang før litt utpå ettermiddagen i går. Mange frivillige har allerede jobbet i mange timer, og på Rådhuset i Drammen dukker Jan Søhoel opp og gleder seg til jobben som venter for årets TV-aksjon.

Han kjører en 17-seters minibuss og har tilbudt å kjøre alle elevene fra Heltberg videregående skole dit hvor det mangler bøssebærere.

Det tok ikke mange timene før de første telefonene kom fra fylkeskoordinatoren, det manglet bøssebærere på Åskollen. Søhoel var glad for å kunne hjelpe til.

- Jeg gjør dette fordi jeg har stor sympati for denne saken. Det er et tema som er veldig vanskelig for mange, og hvis vi kan hjelpe Nasjonalforeningen for folkehelsen til å sette søkelys på demens så er det veldig positivt.

- Har du vært med tidligere?

- Nei, ikke på denne måten. Det har jo vært veldig mange TV-aksjoner gjennom årene som helt sikkert har vært gode formål. Men akkurat når det kommer til demenssaken hadde det vært unaturlig å ikke hjelpe til. Bortsett fra at jeg mister fotballen i dag, er det ingenting som stopper meg i å hjelpe til i timevis, sier han.

Jan Søhoel har en litt spesiell grunn til at årets TV-aksjon stakk seg fram som en viktig sak for ham.

- Jeg skal ærlig innrømme at jeg har vært hos legen min og spurt om et par ting når det kommer til alzheimer og demens. Jeg er fryktelig dårlig på stedsnavn, gateadresser og navn sånn generelt sett. Jeg bruker altfor lang tid, derfor har jeg hatt noen tanker om at det kunne være grunn til å sjekke opp, sier han åpent.

- Hva har legen sagt?

- Nei, det har ikke vært noen indikasjoner på sykdom, jeg håper og tror at det bare er jeg som er treg rett og slett. Jeg har hørt noen rykter om at det ligger i familien. Uansett vet jeg at mange sliter med demens, og jeg er glad for å kunne hjelpe til, avslutter Søhoel.