Den første Holmsbu Spa-direktøren åpner konferansehotell på Drammen stasjon

Fra 1. februar tar direktør Anne-Margrethe Tveit fatt på forberedelsene til hotellåpningen på heltid.

Anne-Margrethe Tveit (45) starter 1. februar som hotelldirektør på nye Quality Hotel River Station.

Røykenkvinnen leder nå Quality Airport Gardermoen, har ledet Holmsbu Spa fra starten og de første sju årene, før hun flyttet til Svalbard og jobbet for Hurtigruten.

Mange har sett bygget reise seg – men når åpner dere det nye hotellet ved siden av Drammen stasjon?

– 1. november 2019. Fra 1. februar kommer jeg til å bruke 80 prosent av tiden min til å reise rundt og selge inn hotellet, bygge nettverk og blir bedre kjent med Drammens næringsliv, og fortelle hva vi tenker å etablere med River Station Hotel. Resten av tiden skal jeg sitte i byggebrakkene ved siden av, og antakelig en del hjemme.

Du står i spissen for det man har etterlyst i årevis fra flere hold i Drammen, nemllg et konferansehotell. Hva er egentlig forskjellen på det og et «vanlig» hotell?

–Det viktigste ordet er møteplass; det er det vi bygger. For næringslivet og for bedrifter og for folk – nå vil Drammen kunne ta imot store konferanser og lanseringer på et hotell med et stort antall rom, og også konferansesaler og gode restaurantfasiliteter. Vi skal ha det nyeste innen utstyr så vi kan ta imot både nasjonale og internasjonale møter og eventer.

Blir det også åpent for fastboende?

– Vi vil bli den nye storstua i Drammen, der drammensere og folk fra omegnen kan komme en deilig lunsj i vårt Brasserie X, eller holde jubileer og andre selskaper som betyr mye i livet. De skal også få ta del i alt av arrangementer som folk ønsker å tilby lokalbefolkningen ved å bruke våre lokaler – vi skal jobbe hardt for å være et hotell også for byens befolkning. Baren vår skal bli et insted i byen!

I Drammens Tidende fredag kommer det fram at hotellet også vil få en konsertsal med plass til mellom 350-500 tilskuere. Det blir av Frps Ulf Erik Knudsen trukket inn som et alternativ til oppgradering av en ny scene i Harmonien. Hva kan dere tilby byen som kulturell arena?

– Det vi kan tilby, er ønsket om å være en sterk aktør i Drammen by og ta del i flotte arrangementer som alt er skapt i byen, som Skisprinten og Elvefestivalen. Vi vil melde oss på, men uten å utfordre andre dyktige konsertarrangører, vi vil jobbe for å være et supplement og ikke en konkurrent. Vi lever av å fylle hotellet med gjester som bruker alle våre fasiliteter, men ved ledig kapasitet vil det være mulig for oss å bidra som del av allerede etablerte eventer.

Å være en scene blant flere under Elvefestivalen, for eksempel?

– Ja.

Du er vokst opp på Nærsnes, og bor der nå. Hva er grunnen til at du nå havner i Drammen, etter mange år «ute»?

– Jeg gikk på videregående skole her, på Gjerde, og har alltid hatt Drammen som min by. Da jeg var ferdig på Hurtigruten Svalbard fikk jeg mulighet til å være med på stort utbyggingsprosjekt her på Gardermoen. Hotellet er helt ferdig nå, og da jeg fikk vite at min egen kjede skulle åpne et stort hotell i Drammen, sa jeg fra at ingen andre skal ha den jobben! Dét hotellet skal jeg åpne, i min hjemby – og det gleder jeg meg veldig til.

På Svalbard jobbet du med internasjonale markeder. Hvilket uutnyttet potensial har Drammen?

– Jeg mener det er et stort potensial, og med flytog direkte til byen og vårt hotell som kan ta imot så mange i underkant av en time etter at de står på Gardermoen, mner jeg vi har store muligheter også internasjonalt. Vi har en utrolig natur og mange muligheter til å vise fram et lite styke Norge innen en times radius fra Drammen. Fjordarmen utover og drammensmarka gir fantastiske muligheter – og allerede før jeg har begynt i jobben er jeg imponert overalle som har kontaktet meg fra næringslivet her. Hvordan de jobber med å utvikle Drammen som destinasjon, viser meg at vi kan ta større plass i reiselivsnæringen.

Hvilken bok har betydd mest for deg?

– «Havets katedral» er en jeg aldri får helt ut av hodet. Den er fantastsisk.

Hva gjør deg lykkelig?

– Å møte mennesker som gir meg positiv energi. Og å være ute i naturen og bestige høye fjelltopper!

Hvilken var den siste du besteg?

– Tempelfjellet, selvfølgelig på Svalbard.

Hvem var din barndomshelt?

– Pippi Langstrømpe – hun er uredd og tør å utfodre seg selv hele tiden, og er fanstisk gal. Og veldig ærlig.

Hva misliker du mest ved deg selv?

– At jeg ikke er så god til å slappe av.

Hva gjør du når du skeier ut?

– Da sover jeg lenge, det gjør jeg nesten aldri. Går en lang tur helt alene og bare bruker tid på meg selv.

Er det noe du angrer på?

– Nei.

Hvem ville du helst stått fast i heisen med?

– Prince! Min barndomshelt som jeg alltid ønsket å få pratet med.