Annonse
Harald Stabell er bistandsadvokat for den 16 år gamle jenta som ble knivstukket i Lier 4. september.

– De burde varslet skolen da de fikk opplysninger om drapstrusler

– Vi så hva som skjedde ved at de ikke informerte, sier advokat Harald Stabell. Han bistår den 16 år gamle jenta som ble knivstukket gjentatte ganger på St. Hallvard videregående skole 4. september.

Annonse
Lokale nyheter

 

Den 16 år gamle jenta overlevde de gjentatte knivstikkene hun ble utsatt for av en 19 år gammel gjerningsmann fra Søndre Nordstrand i Oslo, mens hun var på skolen.

Tidligere denne uka fikk politiet kritikk fra voldsforsker Ragnhild Bjørnebekk for ikke å ha varslet St. Hallvard videregående skole om at jenta skal ha blitt drapstret av den siktede i juli. Harald Stabell, som bistår jenta, er enig i kritikken.

– De burde varslet skolen da de fikk opplysninger om drapstrusler. Vi så hva som skjedde ved at de ikke informerte, selv om vi ikke vet hvordan det hadde gått hvis skolen hadde vært informert, sier Stabell til Dagsavisen Fremtiden.

Les også: Politiet erkjenner at skolen burde vært varslet om drapstrusler

Den profilerte advokaten mener det er svært viktig at skoler informeres av politiet om alvorlige trusler mot elever.

– Når man ser stadig vekk at slikt kan skje, og man har en jente som går på denne skolen og utsettes for drapstrusler, bør politiet varsle. Det var bare et hell at ikke jenta døde. Det er alltid lett å være etterpåklok, men man bør se på hva som skjedde i denne saken, sier han.

Torsdag denne uka var jenta endelig frisk nok til å la seg avhøre i saken.

–  Hun har gitt uttrykk for at 19-åringen bør holdes i varetekt fram til rettssaken. Hun er livredd for å møte ham, og vet ikke hva som kan skje, sier Stabell.

Les også: – Feilvurdering å ikke varsle om drapstrusler mot elev

19 åringen er varetektsfengslet i fire uker, men varetektsfengslingen utløper i begynnelsen av oktober. Påtalemyndigheten vil begjære ham fengslet fram til rettssaken begynner, skriver NRK Buskerud.

Politiet har overfor Dagsavisen Fremtiden erkjent at de burde ha varslet skolen om truslene den 16 år gamle jenta var blitt utsatt for.

– Det ble foretatt en konkret vurdering. Ut ifra de opplysninger som forelå, herunder at gjerningsmannen bodde i Oslo, fikk beskjed om ikke å kontakte jenta igjen, at han ikke var registrert med noe voldshistorikk, samt at far ikke ba om besøksforbud eller andre sikkerhetstiltak, fant vi det da ikke nødvendig å varsle skolen. I etterpåklokskapens lys erkjenner vi at dette burde vært gjort, sa politiadvokat Oda Karterud i Oslo politidistrikt til Dagsavisen Fremtiden onsdag.

Les også: Erkjente kniv-vold, men ikke drapsforsøk


 

 

Annonse