Nyheter

Darling West skaper stemning

Selv om de er på promotur oppleves hver eneste konsert ulik fra den forrige. Søndag spiller de på Union.

Bilde 1 av 2

– Det er publikum som setter stemningen, sammen med oss. De er jo ulike på hvert sted, så hver konsert blir helt unik. Og det er også vårt mål, og skape en konsert med variasjon og med stemninger, utreder Mari Kreken.

Sammen med ektemann og med-Darling i gruppa, har hun tatt turen til Drammen og til Union Scene hvor de to pluss sistemann Kjetil Steensnæs spiller søndag 8. april.

– Vi har faktisk spilt akkurat her, i dette rommet og på hovedscenen.

Dagsavisen Fremtiden har invitert de to til en sofaprat i lokalene til Centralen, i vestibylen på Union Scene, før de vender nesa mot Ål og Tor Egil Krekens hjemsted.

Spellemann

I starten var Darling West bare en låt. En tekst og en melodi laget av ekteparet Tor Egil og Mari Kreken, som senere også ble navnet på gruppa de startet sammen med Kjetil Steensnæs. I dag har Darling West utviklet seg til å bli et av Norges ledende country- og americanaband. I 2016 vant de Spellemann for albumet Vinyl and a Heartache og nå er de ute med albumet While I Was Asleep .

– Vi er heldige som har jobber ved siden av Darling West, så vi kan spe på inntektene, sier Tor Egil. Og det er ikke hvilken som bijobber det er snakk om, han samarbeider blant annet med Odd Nordstoga og med Tom Roger Aadland, ikke ukjente noen av dem. Mari jobber blant annet med heller ikke ukjente Marit Larsen.

– Vi lærer veldig mye av å jobbe med disse flotte musikerne, og får masse inspirasjon til eget arbeid med vår egen musikk, det er et privilegium, påpeker Mari Kreken.

Med seg på Union Scene 8. april har de med lokale Cecilie Helgedal, som er 19 år og singer-songwriter, og skrevet sanger siden hun var 13. Cecilie Helgedal sier selv: «Musikken min er av sjangeren pop med en country-vri, og alle sangene er selvskrevne med inspirasjon fra egne hendelser og følelser».

– Drammen har et godt americana-miljø og det er alltid gøy å spille for publikum i her, sier Marit som har tilknytning til Drammen på flere måter, og kjenner byen godt.

– Jeg har bodd i Drammen da jeg gikk på blomsterdekoratørlinja. Jeg gikk i lære hos Brünner Blomster, og foreldrene mine bor her, redegjør Mari Kreken.

Stemningsmusikk

– Vi lager musikk som vi vil høre selv, ofte med inspirasjon fra andre. Mari skriver melodiene og jeg tekstene. En god tekst må jobbes med, påpeker Tor Egil Kreken og forteller litt om prosessene ekteparet jobber etter.

– Harmoni og stemning blir en stor del av låtene våre, og vi tenker jo på hva publikum blir berørt av, men vi kan ikke tenke på hva vi må gjøre for å få til det. Melodien dikterer på en måte hva teksten skal handle om. Det kan være den formidler en stemning, en følelse, en nerve. Og det betyr mye for oss når publikum forteller at musikken har gitt noe, redegjør Tor Egil Kreken. Ekteparet Krekens Darling West gleder seg til å spille for Drammenspublikummet, og er samstemte om det de mener er det aller viktigste: Felleskapssfølelsen som musikken gir.

Mer fra Dagsavisen